A nap tippje: a tökéletes testápoló télire

Borítókép: A nap tippje: a tökéletes testápoló télire
Kipróbáltuk – a mi bőrünk hálás volt érte!

Tegye fel a kezét (képzeletben), akinek ismerősek az alábbi tünetek (állandóan, vagy csak időszakosan, úgy december, január környékén):
– rendkívül száraz, látszatra "lisztes" bőr a lábakon, karokon;
– égő, viszkető érzés ugyanezeken a területeken, kipirosodás;
– rendszeres hámlás.
Nekünk nagyon is ismerősek – sajnos. Előfordult már, hogy kétségbeesve rohantunk el este 10-kor a mínusz 5-ben az ügyeletes patikába, hogy ugyan adjanak már valami krémet, ami használ is!
Az atópiás dermatitisz (atópia), vagyis a bőr krónikus gyulladása világszerte egyre több embernél fordul elő és statisztikailag a második leggyakoribb ok, amellyel bőrgyógyászhoz fordulunk. A betegségben szenvedő páciensek ördögi körben keringenek: a bőrük nagyon száraz, hámlik, ami viszketéshez és fellángolásokhoz vezet. A bőr vakarását követő átmeneti megkönnyebbülés irritációhoz és ezáltal további vakarózáshoz vezet. Hát, nekünk ezt nem kell magyarázni...
Kutatások igazolják, hogy ilyenkor a bőrön élő számtalan mikroorganizmus (un. mikrobióm) egyensúlya felborul – a tünetek pedig nem múlnak el egészen addig, amíg ez az egyensúly helyre nem állítódik.
A La Roche-Posay újítása, a Lipikar Balzsam AP+ pont ebben különleges: a bőr felszínén képes helyreállítani ezt a mikrobióm réteget, ezáltal pedig elejét veszi az irritációknak.


4799 Ft/400 ml

Mi a felvitel után azonnal éreztük a megkönnyebbülést. Másfél hete használjuk rendszeresen, minden fürdés után, és ma már egyáltalán nem tapasztaljuk azt a rendkívül kellemetlen, idegesítő viszkető érzést, amitől korábban annyit szenvedtünk. Bármi is legyen a titok – a La Roche–Posay termálvíz, a bőrnyugtató Niacinamid vagy a tápláló shea vaj – a készítmény remekjól bevált. Babáknak, kisgyerekeknek is ajánlott, és arcra is bátran kenhető! Pl. a férjünk ezt használja arckrémként, mert nincs "lányillata"... (Értsd: teljesen illatmentes.)