Nehezen veszed rá magad, hogy több zöldséget egyél? Tippek, amikkel végre sikerülhet!

zöldség,gyümölcs,vitamin Forrás: Getty Images
Biztosan ezerszer hallottad már, hogy szinte minden étkezéshez kellene valamilyen zöldséget enni, mégis úgy érzed, ez számodra kivitelezhetetlen? Pedig hidd el, könnyebb, mint gondolnád!

Lehet, hogy csak egy kis kreativitásra van szükséged ahhoz, hogy több zöldséget csempéssz az étrendedbe? Az Anyaként is Fitten bloggere, Farkas-Halész Évi tippjeit érdemes megfogadnod!

,,Már sok-sok kutatás bebizonyította, hogy mennyire kedvező hatással vannak a zöldségek és a gyümölcsök a szervezetünkre: ideális esetben napi 5 étkezéshez kellene fogyasztanunk őket. Nemcsak tele vannak jótékony vitaminokkal, ásványi anyagokkal, vízzel, de az emésztésben és az anyagcserében is hatalmas szerepük van.

Eddig, akikkel erről beszélgettem, mindig azt mondták, hogy a gyümölcsöket jobban szeretik édes ízük miatt, a zöldek fogyasztásával viszont hadilábon állnak. Pár tippet szeretnék megosztani veletek, hogyan tudjátok beiktatni, és rendszeressé tenni az étkezéseitekben!"

zöldség,étkezés
Forrás: GettyImages

1.Reggelire zöldturmix

Az egyik legjobb energiabomba, amivel biztosan jól indul a napod. A zöldségek kesernyésebb ízét el tudja nyomni, ha pl. pár szem áfonyát vagy más bogyós gyümölcsöt vagy akár banánt adsz a turmixhoz. Bármilyen zöldséggel készítheted, a legnépszerűbb most a spenótlevelekből, zellerszárból, vízből és banánból készült ital. Próbáld ki!

2. Készíts zöldségchipset!

Sokkal finomabbat és olcsóbban tudsz készíteni otthon, csak pár zöldség kell hozzá, egy éles reszelő és egy sütő. Vékony szeletekre vághatod a tetszőleges alapanyagot és egy sütőpapírral bélelt tepsiben roppanásig süsd őket. Esti meccs-, vagy filmnézéshez zseniális és főként egészséges nassolnivaló.

3. Próbálj ki új konyhai technikákat!

Lehet, hogy pont az a probléma, hogy csak a megszokott ízvilág ugrik be a zöldségekről, pedig megfelelő fűszerezéssel, vagy akár más elkészítési móddal talán azonnal megszeretnéd őket. A paradicsomhoz nagyon jól illenek a szárított zöldfűszerek, úgy mint a kakukkfű, bazsalikom, oregánó. Sütőben sütve egy kis fokhagymával és olívaolajjal igazán isteni köretelem!

4. Bulira zöldség? Igen!

Átjönnek a barátok este? Ne ropival kínáld őket, mutass egy egészségesebb alternatívát! Vágj vékony csíkokra répát, kígyóuborkát és zellerszárat, majd készíts hozzá zsírszegény tejfölből vagy joghurtból mártogatóst! Bármilyen fűszerrel meghintheted, ez tényleg csak ízlés kérdèse. Akár sajtszósszal is kínálhatod a zöldeket, de figyelj oda, hogy abból is a zsírszegény verziót válaszd, így biztosan nem kell aggódnod majd a pluszkilók miatt sem!