Közönséges gyomnak hiszik, pedig számtalan jótékony hatása van: védi a májat és a vesét is tisztítja

Borítókép: Közönséges gyomnak hiszik, pedig számtalan jótékony hatása van: védi a májat és a vesét is tisztítja Forrás: Wikipedia: Tyúkhúr
A legtöbb kertben megtalálható a tyúkhúr, melyet sokan kizárólag gaznövényként tartunk számon. Ez pedig nagy hiba, ugyanis rengeteg jótékony hatása van az adott növénynek. Mutatjuk is, melyek ezek!

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy őseink mennyire ismerték a természet csodálatos erejét, áldásait. Pontosan tudták, hogy mely növényeknek milyen gyógyító ereje van, és mennyi jótékony hatása van a szervezetre. Mégsem tanulunk eleget a népi gyógyászatból, pedig amennyiben jobban ismernénk, rájönnék arra, hogy számos csodanövény rejtőzik a kertünkben, és mi tudomást sem veszünk róla.

A tyúkhúr jótékony hatásai

A csodanövények kategóriájába tartozik a sokak által mindössze gaznak titulált tyúkhúr is, mely fogyasztható szárítva, frissen és főzve és tea formájában is. Előnyei közé tartozik, hogy kiváló egészségmegőrző hatása van, és az íze is finom, egészen hasonló a spenótéhoz, így akár levest, de főzeléket is készíthetünk belőle, ám salátában is kiválóan megállja a helyét.

Forrás: MYKOLA OSMACHKO/Pexels
Sokan teaként preferálják a fogyasztását.

Előnyei közé tartozik, hogy rengeteg vitamin található meg benne, sőt ásványianyag-tartalma mellett sem lehet említés nélkül elmenni. Azonban fontos odafigyelni arra, hogy ne fogyasszunk túlzott mennyiséget belőle, ugyanis hányingert, gyomorpanaszokat idézhet elő. Sőt, némelyeknél allergiás reakció is felléphet bőrre való alkalmazás esetén. De nézzük is a konkrétumokat, milyen problémákra jelenthet megoldást ez a fantasztikus növény.

Nézzük is, milyen jótékony hatásai vannak a tyúkhúrnak!

Lead kép forrása: Wikipedia: Tyúkhúr