A filléres bajuszgyanta: így nem gyullad be és lesz tükörsima az orrod alatti kényes terület!

Borítókép: A filléres bajuszgyanta: így nem gyullad be és lesz tükörsima az orrod alatti kényes terület! Forrás: dardespot/Getty Images
Júniust írunk, és lassan elkerülhetetlenül berobban az igazi kánikula. Te is ilyenkor, közvetlenül a strandszezon előtt kapsz észbe és állsz neki a tavalyinál szimpatikusabb és hatékonyabb szőrtelenítési módszert találni?

A szerencsésebbek közé tartozol! Vannak ugyanis olyan nők, akik nemcsak a nyári ruhák, rövid szoknyák és bikinik előkerülésekor, hanem egész évben képtelenek elrejteni nemkívánatos pihéiket a nyilvánosság elől.

Nagyon sokan szenvednek az orr feletti, apróbb vagy sűrűbb bajuszka problémájától, ami különösen a sötétebb hajú nőket illetve az idősebb korosztályt érinti. A túlzott szőrösödés oka lehet genetikai eredetű, de származhat a terhesség idejéből, okozhatja a változókor, valamilyen gyógyszer, vagy betegség, esetleg hormonzavar is.

Te is a pechesebbek közé tartozol? Szeretnél kipróbálni egy igazán hatékony és viszonylag fájdalommentes szőrtelenítési módszert, főleg ilyen kényes területen, mint az arcod? Volt bajusz, nincs bajusz – a hagyományos helyett mostantól használj cukorgyantát!

Mi az a cukorgyanta?

A cukorgyanta egy igazán kíméletes szőrtelenítési metódus: a hagyományos gyantával ellentétben használatakor csak a szőrödet hullajtod el, így az érzékenyebb bőrűek is bátran kipróbálhatják. Egy igen régi módszerről van szó, sok régi kultúrában, például Perzsiában vagy az ókori Egyiptomban nemcsak a személyes higiénia, de a vallási szertartások fontos részét is képezte – állítólag Kleopátra is cukorpasztával szabadult meg a nemkívánatos pihéktől.

A cukorgyanta előnyei:

  • Kizárólag természetes összetevőkből áll.
  • Jóval olcsóbb, mint a bolti készítmények.
  • Használata sokkal kisebb fájdalmat és csak minimális irritációt okoz. A bőr a gyantázás után is puha marad, és kevéssé vagy egyáltalán nem pirosodik be.
  • Az allergia kialakulásának esélye szinte nulla, ahogy a szőrbenövés vagy a szőrtüszőgyulladás lehetősége is komolyan lecsökken.
  • Egyaránt használható a testen és az arcon.
  • Hosszú távon nemhogy növeli, inkább ritkítja a szőrszálakat.
Forrás: Libortom/Getty Images
A cukorgyanta tökéletes bajuszgyanta!

Egy házi recept otthonra, ha nincs kedved, se időd, se pénzed kozmetikushoz menni

Ha te is kedvet kaptál a cukorgyanta kipróbálásához, teszteld le egyszerű receptünket! Tényleg nem kell hozzá sok minden, és még az a kevés összetevő is jótékonyan kíméli a pénztárcádat – mindegyik olcsó, vagy épp teljesen ingyen van.

Hozzávalók:

  • Másfél bögre barna cukor vagy kristálycukor
  • Negyed bögre citromlé
  • Fél bögre víz
  • Negyed bögre méz

Elkészítés:

Egy kisebb lábasban forrald fel a cukor-citromlé-víz-méz keverékét, és állandó kevergetés mellett, magas hőfokon melegítsd addig, amíg be nem sűrűsödik és nem kap világosbarna színt (ne hagyd besötétedni, mert akkor túl kemény lesz a gyantázáshoz). Utána hagyd kihűlni – türelem, jobb, mintha leforráznád magad! Ha kész van, óvatosan vidd fel az arcodra (ha a leírt mennyiséget készítetted belőle, akkor lábakra, karokra, hónaljra is juthat belőle), a száliránnyal ellentétesen. Lehetőség szerint gyantacsíkkal vagy pamutdarabbal tépd le, a hagyományos gyanta logikájával ellentétben mindig a szőrnövekedés irányával megegyező módon.

Galériánkból pedig megtudod, hogyan előzd meg a szőrtelenítés miatt kialakult piros pöttyöket!