Károly király magyar gyökerekkel is rendelkezik: rajong ezért a magyar énekesnőért!

Borítókép: Károly király magyar gyökerekkel is rendelkezik: rajong ezért a magyar énekesnőért! Forrás: Carl Court / Staff/Getty Images
Sokan nem tudják, de III. Károly király magyar gyökerekkel is rendelkezik, nem véletlen, hogy a szívéhez oly közel áll mind Erdély, mind Magyarország. Viszonylag gyakran el is látogat ősei szülőföldjére, néhány szót magyarul is beszél, és egyenesen rajong a magyar népdalokért.

III. Károly király magyar gyökerekkel rendelkezik

III. Károly király felmenői között magyarok is vannak, méghozzá Erdély területéről, ugyanis a család egyik őse a magyar származású Rhédey Klaudia grófnő, aki II. Erzsébet királynő ükanyja volt. A grófnőt Erdélyben helyezték örök nyugalomra évszázadokkal ezelőtt Erdőszentgyörgyön, ahonnan származik. Ennek köszönhetően pedig III. Károly király a saját elmondása szerint, ezer szállal kötődik Erdélyhez, a táj és a régió szerelmesének tartja magát. Rendszeresen meg is fordul az adott régióban, sőt még egy saját birtoka is van itt.

Forrás: Jeff Spicer / Stringer/Getty Images

III. Károly király és a település között olyan különleges kapcsolat húzódik, hogy koronázásakor a településen is megkondultak a harangok. Arról nem is szólva, hogy több ízben is úgy nyilatkozott magáról, mint aki egy-harmincketted részben maga is magyar.

Ezért a magyar énekesnőért rajong Károly király

Legutóbb pedig arról is beszámolt, hogy mennyire imádja a magyar népdalokat, sőt egyenesen rajong Sebestyén Márta népdalénekes dalaiért. Az énekeső egyébként még a hajdani II. Erzsébet királynőnek is énekelt, ahol egy ünnepi fogadás keretein belül a királyi család tagjaival étkezhetett, itt találkozott az akkor még trónörökös Károllyal is, akit teljesen elbűvölt a magyar népdalok varázslatos világa.

Az előadást követően Károly kifejezte rajongását a magyar énekesnőnek, és azt is megjegyezte, hogy mennyire tiszteli az országunk történelmét és kultúráját, egy ideig levelezett is Sebestyén Mártával.

Egy régebbi interjújában Károly azt is kiemelte, hogy a Kárpát-medencén kívüli az Egyesült Királyságban él a legnagyobb létszámú Magyarországon született magyar közösség, illetve azt is felidézte, hogy Budapest egyik legjellegzetesebb szimbólumát, a Lánchidat, egy angol mérnök tervezte, építését pedig egy skót szakember felügyelte.

Az alábbiakban pedig ritkán látott képeket hoztunk Diana hercegné és Károly budapesti látogatásáról!