Így dolgozhatsz változatlan hatékonysággal home office-ból is

home office,otthoni munkavégzés,hatékonyság,kollégák Forrás: https://dreamjo.bs
A koronavírus hatására mostanság sokkal többen dolgoznak otthonról, mint korábban bármikor. Sokak életében teremt ez az átmeneti időszak korábban sosem tapasztalt körülményeket, amelyeket bizony időbe telhet megszokni.

A bejegyzés elolvasása remélhetőleg hathatós segítséget jelent majd abban, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a home office-ra történő átállás. A felsoroltak betartása, illetve gyakorlati alkalmazása ugyanis komoly segítséget jelenthet a hatékony és eredményes munkavégzés fenntartásában.

A munkára fordított idő legyen pontosan meghatározott

A jelen körülmények között még fontosabb, hogy a napjaidat egy előre meghatározott rendszer szerint tudd menedzselni. Vagyis legyen meg az ideje a reggelinek, az ebédnek, a szüneteknek és persze a munkának is. Ha erre nem figyelsz oda, akkor a napok egy idő után teljesen szétcsúsznak, ami rányomja a bélyegét a hatékonyságodra.

Alakíts ki egy komfortos helyet a munkához a lakásban

Méghozzá egy fix, szent és sérthetetlen területet, ami a home office ideje alatt a rögtönzött irodád lesz. Fontos, hogy munka közben ez legyen egy háborítatlan terület, elvégre a munkád hatékonysága múlik rajta. Ideális esetben rendelkezésre áll egy praktikus asztal, amelyen kényelmesen elfér a laptop, illetve az egyéb kellékek.

Úgy készülj, mintha csak az irodába mennél

Amikor a munkahely és a normál hétköznapi élet ugyanazon a helyen zajlik, ott kifejezetten nehéz egyensúlyt teremteni. Ezért lesz kiemelten fontos kellően felkészülnöd a munkavégzésre. Vagyis öltözz fel, és ne pizsamában pattanj be a laptop elé. Idd meg a reggeli kávédat, és fogyassz tápláló reggelit, hogy kellő erőbedobással tudj nekiállni a rád váró feladatoknak.

Legyen még szorosabb a kapcsolattartás a munkatársakkal és partnerekkel

A négy fal között töltött kényszer munkanapoknál csak az elszigeteltség lehet rosszabb. Kiemelten fontos lesz tehát ebben az átmeneti periódusban még szorosabbra fűzni a kapcsolatokat.

Abszolút hasznos lehet most minden cégnél legalább egy, optimális esetben két megbeszélést is beiktatni. Ezeken a kiscsoportos meetingeken mindenki beszámolhat a projektek alakulásáról, valamint az előrehaladásról. Nemcsak az eredményességre, hanem a morálra is kedvező hatással lehet mindez.

A home office alatt is rend a lelke mindennek

Az irodai környezethez hasonlóan a távoli munkavégzést sem lehet hatékonyan művelni úgy, hogy körülötted kupi és káosz uralkodik. A környezeted tisztán és rendben tartása nemcsak pozitív attitűdöt teremt, hanem segíti a zavartalan gondolkodást, valamint a jó közérzet fenntartását is.

Szóval, hogyha már végképp eluralkodik körülötted a rendetlenség, akkor tedd félre kicsit a munkát, és tisztíts meg mindent a közeledben. Meglepődve fogod tapasztalni, mennyire olajozottan megy majd utána mindennemű tevékenység.