Ismerd meg jobban a kínai asztrológiai jegyedet: sok mindent elárul rólad

Borítókép: Ismerd meg jobban a kínai asztrológiai jegyedet: sok mindent elárul rólad Forrás: Pexels/Angela Roma
Kígyó, Patkány vagy Disznó? Te melyik jegybe tartozol és mindez mit árul el rólad? Most kiderül!

A kínai újév időpontja minden évben változik: január 21-től kezdve február 21-ig bármelyik napra eshet. Idén január 22-én kezdődik a holdújév, ezen a napon pedig új állat veszi át az uralmat az esztendőre. Még ha nem is olvasod rendszeresen a horoszkópod és fogalmad sincs arról, milyen jegyű vagy a kínai asztrológia szerint, az már tuti szembejött veled is, hogy 2023 a nyúl éve.

Összesen 12 állatövi jegyet különböztetünk meg egymástól és mindegyikhez tartozik egy meghatározó elem, égtáj, szín, illetve jin vagy jang tulajdonság. Vagyis egy árnyalt és összetett rendszerről van szó, ami Jáde császár nevéhez fűződik, aki a kínai taoista és népi mitológiában a legfelsőbb fejedelem. A történet szerint ő volt az, aki megversenyeztette az állatokat, hogy kiderítse, melyik 12 szerencsés kerülhet be végül a naptárba. Az első helyezett a Patkány lett, majd sorban így következtek:

Bivaly

Tigris

Nyúl

Sárkány

Kígyó

Kecske

Majom

Kakas

Kutya

Disznó

Míg a nyugati asztrológiát a bolygómozgások irányítják, a kínai asztrológiát ezzel szemben a születési év határozza meg, így gyorsan kiderítheted, melyik állatövi jegy szülötte vagy. A galériánkból nemcsak ez derül ki, hanem az is, hogy mi jellemzi az egyes jegyeket.

Kattints!

Forrás: RD