5 szívdöglesztően öltöző hollywoodi férfi, az Éva divatszerkesztője szerint

Borítókép: 5 szívdöglesztően öltöző hollywoodi férfi, az Éva divatszerkesztője szerint Forrás: europress
Ryan, Leo, Jake... vajon a magánéletben is jól néznek ki?

Hollywood férfi színészeinek megjelenése sokszor meglepően kifogástalan a vörös szőnyegen. Persze akadnak kivételek, mint például Woody Harrelson, aki Az éhezők viadala befejező részének a premierjére nemes egyszerűséggel egy pizsiben ment el pár hete.

A férfiak hűségesebbek a nőknél, már ha tervezőről van szó; általában kitartanak egy-egy márka mellett és nagyrészt tőlük kapják az öltönyüket. A probléma akkor kezdődik, amikor a hétköznapokban önmaguknak kell megtervezni az outfitjüket. Van akinek sikerül, és van akinek nagyon nem.

1. Tom Hardy

Mivel jó pár éve tart a „viszonyunk”, kezd felszállni a lila köd és most már látom a hibáit is.

Egyszerűen megőrülök Tom Hardyért. Úgy árad belőle a tesztoszteron, hogy ha csak egy képet nézek róla, kiver a víz. Mivel jó pár éve tart a „viszonyunk”, kezd felszállni a lila köd és most már látom a hibáit is. A vörös szőnyegen mindig fantasztikusan néz ki. Általában Alexander McQueen öltönyben van, ennek oka lehet az is, hogy mindketten angolok. Nagyon szereti a háromrészes darabokat – a mellény remekül kihansúlyozza az adottságait. Egyik kedvencem volt az idei Torontói Filmfesztiválon viselt sötétkék kockás tweedöltönye,

a legjobb kiegészítője pedig kétségkívül Woody nevű kutyája volt, aki a Legenda című filmje londoni premierjére kísérte el.

Öltönyeit szereti ballonkabáttal kombinálni, ami nagyon angol, és jól is áll neki.

Amit a hétköznapokban produkál, az sajnos kevésbé csodás, sokkal inkább tragédiába hajló. Imádja a szörnyű feliratos pólókat,

a bő zsebes nadrágokat sportcipővel. A biciklis napszemüvegtől, amit szinte mindig magánál tart, általában sírhatnékom támad. A nyakában és a kezén rengeteg lánc és karkötő lóg. Hihetetlen, de mindezt képes vagyok megbocsátani – mint mondtam, egyszerűen megőrülök érte.

[cikk=41257]

2. Leonardo DiCaprio

„Semmi extra – minek is variálná, hisz ő Leonardo DiCaprio, felesleges erőlködnie”

Leóért már tinikorom óta töretlenül rajongok. Gimiben még egy füzetünk is volt a barátnőmmel, amibe beleragasztottunk minden képet, amit csak találtunk róla. Már gyerekkorában is kivételes tehetség volt, ami az évek során csak fokozódott. Hihetetlen, hogy a napokban volt 41 éves. Mint ahogy az egy nagy hollywoodi filmcsillagtól elvárható, Leo mindig nagyon fess a vörös szőnyegen. Kedvenc tervezője Giorgio Armani, akivel persze nem is nagyon lehet mellélőni.

A klasszikus darabokat kedveli, egysoros, enyhén karcsúsított öltönyöket hord sötétkék vagy fekete színben. Ha az alkalom megkívánja, szmokingot húz, de általában marad a farmer–zakó összeállításnál.

A magánéletében is az egyszerűség híve, vérbeli kaliforniaiként szereti a sortokat inggel vagy pólóval, amit mindig egy lábszárközépig felhúzott fehér zoknival és egy slip-onnal egészít ki.

Ha nem sort, akkor farmer, semmi extra – minek is variálná, hisz ő Leonardo DiCaprio, felesleges erőlködnie. Amit még biztos, hogy megtalálunk rajta, az a baseball- vagy más sildes sapka, mélyen belehúzva az arcába. Ez nem valami fashion statement a részéről, hanem elővigyázatosság: pár éve ugyanis egy nő nekitámadt egy bulin és egy törött pohárral megvágta az arcát. Azóta nagyon védi, bárhova is megy.

3. Ryan Gosling

„Nem hiszem, hogy előre kikészítené magának egy stylisttal konzultálva az aznapi szettjeit”

Óóó, Ryan... Nos, neki aztán fantasztikus jó stílusérzéke van. Megkockáztatom, hogy ő az egyetlen színész Hollywoodban, akin tényleg akármi, de akármi jól állna. De Ryan nem kockáztat:akár a reptéren lesifotózzák le, akár kutyasétáltatás közben, mindig nagyon menő az outfitje.

És a legjobb, hogy érződik rajta: mindez erőlködés nélkül, természetesen jön belőle. Nagyon jó ízlése van, de nem hiszem, hogy előre kikészítené magának egy stylisttal konzultálva az aznapi szettjét, egyszerűen jó érzéke van hozzá. Szeret rétegesen öltözni, sokszor visel kardigánt pólóval vagy inggel, van egy kedvenc barna bakancsa, ami szinte az összes ruhájához remekül passzol.

Ryan Gosling szőnyeges képeit nézegetve alig tudtam választani, annyira jól néz ki mindenhol. Öltönyei sem nevezhetőek unalmasnak vagy éppen klasszikusnak. Nem fél a színektől, mintáktól, anyagoktól. Személy szerint imádom a bársony öltönyöket, szerencsére ő is, ráadásul mesésen is mutatnak rajta. Bátran felvesz egy kobaltkék szmokingot egy premierre,

és öltönyeit is egy-egy különlegesebb cipővel – szegecses bőrcipővel vagy mokaszinnal – dobja fel.

[cikk=38354]


4. Jake Gyllenhaal

A vörös szőnyegen mindig frusztrálóan jól néz ki.

Jake is fiatal kora óta benne vagy a hollywoodi körforgásban, én azonban csak pár éve kezdtem megszeretni, mióta elkezdett érdekes filmeket választani a blockbusterek helyett és kiderült, hogy kiváló színész bújik meg a csinos pofi mögött. Róla is csak azt tudom elmondani, mint a többiekről:

a vörös szőnyegen mindig frusztrálóan jól néz ki. Ő Tom Ford egyik kis kedvence, akit imádok!(Kivételesen jó férfi ruhatervezőnek tartom, volt egy pár részes átalakító minisorozata, ahol csodákat tett pár szegény rossz ízlésű férfival. Bárcsak eljönne Magyarországra is egyszer.) Szóval Tom és Jake jó párost alkotnak, olyannyira, hogy Tom második rendezésébenJake Gyllenhaal játssza a főszerepet. A vörös szőnyeges rendezvényekre Jake is a klasszikus darabokat választja: egyszerű öltönyök, szmokingok szürke vagy fekete színben.

Tetszik az is ahogy Jake a magánéletben öltözik. Itt sem viszi túlzásba a dolgot, póló–farmer egy menő kabáttal kombinálva. Egyszerű összeállítás, de jól áll neki.

Egyetlen problémám, hogy az általa kultivált tornacipők véleményem szerint kicsit bumfordiak, de ezzel még együtt tudok élni.

5. Matthew McConaughey

Vannak férfiak, akiket nem az öltözködésükért szeretünk...

Matthew évek óta a Dolce & Gabbana arca, így nem meglepő az sem, hogy vörös szőnyeges ruháit is az olasz duótól kölcsönzi. Nagy rajongója vagyok Matthewnak már csak felesége, Camila Alves miatt is. Egyik kedvenc élményem velük kapcsolatban a 2011-es Oscar-díjátadó, melyen egyszerű feketében voltak mind a ketten,

(a háttérben Gwyneth Paltrow figyel)

Matthew szmokingban, Camila pedig egy mélyen dekoltált estélyiben, mégis szerintem egy pillanatra elállt mindenki lélegzete aki meglátta őket. McConaughey is szereti a különlegesebb darabokat, a bársonyt vagy éppen a bordó szmokingot.

A magánéletben annyira nem mondhatnám klasszikusnak az öltözködését. Míg Camila a hétköznapokban is mindig nagyon csinos, Matthew megjelenése inkább szedett-vedettnek mondható. A kulcsszó nála feltehetőleg a kényelem.

A régi énjéhez képest ez is haladás, hisz volt idő, amikor legszívesebben meztelenül vagy éppen fürdőruhában szeretett mutatkozni. Vannak férfiak, akiket nem az öltözködésükért szeretünk, Matthew McConaughey is ilyen – biztosra veszem, hogy Camila is úgy érez férje iránt mint én Tom Hardy iránt.