Budapesten rendezik meg a régió legmenőbb divateseményét

Borítókép: Budapesten rendezik meg a régió legmenőbb divateseményét
A CEFD teljes jegybevétele az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.

A Design Terminál minden eddiginél nagyobb összefogás mellett rendezi meg a régió legrangosabb divateseményét, a Central European Fashion Days-t (CEFD) október 3-5. között, a Városligeti Műjégpályán. Íme a legfontosabb tudnivalók.


Fotó: Sárközy Marianna/InStyle

1. Nemzetközi szinten az eseményt a divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplője – többek között a New York és a Berlin Fashion Weekért is felelős – IMG Fashion támogatja, így idén a CEFD bekerül a legnagyobb nemzetközi divathetek naptárába.

2. A háromnaposra bővült esemény magában foglalja az elmúlt években hagyománynak számító Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntőjét is, ahol idén először a magyarok mellett a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország és Szlovákia) legtehetségesebb divattervezői is bemutatkozhatnak.

3. Négy országból összesen több mint 30 tervező képviselteti magát a kifutón és a rendezvényt kísérő pop-up üzletekben a több ezer fős nemzetközi közönség előtt. A hazai tervezők közül önálló show-val jelentkezik a Nanushka, a NUBU, a Konsanszky, a USE unused vagy a Napsugar von Bittera is. A bemutatókra bárki vásárolhat magának jegyet, az online foglalás napokon belül elkezdődik.


Fotó: Sárközy Marianna/InStyle

4. A bemutatók mellett számos kiegészítő program várja a látogatókat: szakmai konferencia, Smart Fashion kiállítás, valamint exkluzív buyer showroom is része a Central European Fashion Days programsorozatának.

5. A korábbi évekhez hasonlóan a Design Terminál most is nagyszabású jótékonysági akcióval köti össze az eseményt: a CEFD teljes jegybevétele az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.

6. Az idei év újdonsága az is, hogy a nagyszabású divateseményre a Design Hét Budapest nyitóhétvégéjén kerül sor. A CEFD társrendezvénye a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál is.