20 család után egy egyedülálló férfi fogadta örökbe a Down-os kislányt

Borítókép: 20 család után egy egyedülálló férfi fogadta örökbe a Down-os kislányt Forrás: Unsplash/Liane Metzler
Az biztos, hogy egy ilyen történetet hallva átgondoljuk, hogy mi is az igazi szeretet és a család fogalma.

Alba csupán pár napos volt, amikor a vér szerinti szülei lemondtak róla a Down szindrómája miatt és még 13 napos sem volt, amikor már 20 különböző ugyan ebből az okból kifolyólag lemondott a kislányról az örökbefogadási folyamat során. De a története mégis boldog fordulatot vett, amikor egy egyedülálló férfi úgy döntött, hogy örökbefogadja a pár napos csöppséget.

Luca Trapanese története bejárta a világot, amikor könyvet írt kettejük életéről, ami rengeteg sztereotípiát ledöntött az apasággal és a család fogalmával kapcsolatban.

Az örökbefogadási törvények Olaszországban meglehetősen szigorúak, és ritkán hagyják jóvá, hogy egyedülálló szülők fogadjanak örökbe, de Alba különleges esete indokolta a szabályozás módosítását.

Luca elmondása szerint egy pillanatig sem félt a döntés miatt, biztos volt benne, hogy pozitívan elbírálást kap majd, így amikor értesítették azonnal a kórházba vezetett, hogy kitöltse a szükséges papírokat.

Luca korábban önkéntesként fogyatékkal élő gyermekekkel dolgozott, ezért felkészültnek érezte magát egy Down-szindrómás gyermek felnevelésére. És alig várta, hogy apa legyen.

"Amikor a karjaimban tartottam az az apró kis pólyás csomag, hatalmas boldogság járt át! " – emlékszik vissza a férfi.- Úgy éreztem, hogy lett egy kislányom és tudtam, hogy készen állok rá, hogy az apukája legyek.

Alba most 1,5 éves és Luca elmondása alapján imád játszani és új emberekkel megismerkedni.

"Szerencsés vagyok, mert életem hátralévő részét egy olyan lánnyal tölthetem, aki különleges és szeretem - mondja Luca -, és sok csodálatos dolgot fogunk még együtt csinálni."