Végre itt a szezonja a zöldségnek, ami képes csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát: 5 jótékony hatása
Az újhagyma fantasztikus egészségügyi hatásairól keveset tudunk, pedig elképesztő, hogy rendszeres fogyasztása milyen vitaminbombaként tud hatni a szervezetre. A friss, ízes hagymák nemcsak rendkívül gazdagok tápanyagokban, hanem olyan antioxidánsokban is, amelyek számos egészségügyi problémától óvnak meg. Több kutatás igazolja az újhagyma fogyasztásának előnyeit, amelyek között szerepel a szív- és érrendszeri egészség támogatása, az immunrendszer erősítése, és még a rák megelőzése is.
Az újhagyma jelentős C-vitamin-forrás, amely esszenciális tápanyag a szervezet számára. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, segítve a fertőzések elleni küzdelmet és a sebgyógyulást. Emellett fontos szerepe van a kollagéntermelésben is, amely elengedhetetlen a bőr és az ízületek egészségének megőrzéséhez. Ezentúl az újhagymának antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai vannak, így hozzájárul a szervezet védelméhez a különböző betegségekkel szemben is. Miután rendkívül sok jótékony hatása van az adott zöldségnek, így mindenképpen érdemes fogyasztását beépíteni a mindennapokba.