A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Borítókép: A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel Forrás: JuliaLototskaya/Getty Images
Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.

Be kell valljam, felnőtt fejjel már kifejezetten szeretem a sóska savanykás ízvilágát. Arról nem is szólva, hogy egy idő után már nem feltétlen az a prioritás, hogy mely ételeket szeretem, inkább az, hogy melyek azok, amelyek táplálóak, gazdagok tápanyagokban, vitaminokban, és összeségében hozzájárulnak az egészséghez.

A sóska pedig ezeknek a kritériumoknak mind megfelel, hiszen rendkívül gazdag tápláló összetevőkben, tápanyagokban, és bizony a fogyókúránkat is támogatja, ezentúl pedig hozzájárul a szív működéséhez, csökkenti a koleszterin- és a triglicerdszintet, ez pedig a vérnyomásunk szempontjából is rendkívül jó hír.

Forrás: annick vanderschelden photography/Getty Images

Rendkívül gazdag vitaminokban

Jótékony hatása elsősorban annak köszönhető, hogy rendkívül gazdag vitaminokban, sőt ez olyannyira igaz, hogy rengeteg C-vitamin, A-, B1-, B2-, és B9-vitamin található benne, ezentúl gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, nátriumban és vasban is. Így fogyasztása mindenképpen ajánlott, nem véletlen, hogy gyógynövénynek is számít az adott élelmiszer.

Az alábbiakban pedig nézzük meg, milyen jótékony hatásai vannak a sóskának!