2023 legsikeresebb könyvei: mutatjuk, miket érdemes mindenképpen elolvasnod

Borítókép: 2023 legsikeresebb könyvei: mutatjuk, miket érdemes mindenképpen elolvasnod Forrás: Nataliya Vaitkevich/ Pexels
A szürke január bizony a lehető legjobb alkalom arra, hogy belemerüljünk az olvasásba. Erre pedig kiváló könyveket ajánlunk, ugyanis elhoztuk 2023 legsikeresebb könyveinek listáját.

Amennyiben az érdekelne minket, hogy milyen kategóriák, műfajok voltak azok, melyek a lehető legjobban érdekelték az olvasókat, akkor talán nem meglepő, ha azt mondom, hogy a tavalyi évben is a legtöbben a fikciós könyveket részesítették előnyben. Ez pedig olyannyira igaz, hogy a sikerlistán nem kevesebb, mint 20 ilyen jellegű könyv volt található. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az összesítés mintegy 40%-át vitte el az adott műfaj, ezek között is abszolút a sikerlista élén állt Frei Tamás új kötete.

Azonban a gyerek-ifjúsági regények a következő 10 százalékért voltak felelősek, az életrajzok 8 százalékos arányban jelentek meg, de bizony a gyerekneveléssel kapcsolatos könyvek is 6 százalékot értek el, emellett hatalmas sikere volt az önismereti és a szépirodalmi könyveknek is.

Forrás: Karolina Grabowska/ Pexels

Amennyiben a szerzőket vizsgáljuk, akkor bizony olyanok is voltak, akik több könyvvel is felkerültek a listára. Ide tartozott például Colleen Hoover, akinek négy kötete is szerepelt az összesítésben. Ezentúl Náray Tamásnak is három könyve került fel a legnépszerűbbek közé, ezentúl Valérie Perrin, Orvos-Tóth Noémi, dr. Máté Gábor és Holly Jackson is két könyvével szerepel az említett listán.

De ne húzzuk tovább az időt, nézzük a legnépszerűbb könyvek listáját!