Mennyei szószok készíthetők a megmaradt befőttekből: 4 mártás az ünnepi húsok mellé!

Borítókép: Mennyei szószok készíthetők a megmaradt befőttekből: 4 mártás az ünnepi húsok mellé! Forrás: Studer-Tüske Veronika
Mi legyen a kamrapolcon sorakozó sok-sok befőttből? Hát pikáns mártás húsok mellé, ünnep előtt, alatt, után!

Ez a cikk az ÉVA Magazin egy korábbi lapszámában jelent meg először „Befőttből szósz" címmel.

Tudtad, hogy a korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

Gyömbéres körteszósz disznóhoz

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 1 üveg körtebefőtt
  • 5 centi friss gyömbér
  • fél deci száraz fehérbor
  • fél deci alaplé

ELKÉSZÍTÉS:

1. A körtét és a levét forrald össze a reszelt gyömbérrel, az alaplével és a fehérborral.

2. Pürésítsd és melegen tálald.

Forrás: Studer-Tüske Veronika

Ötfűszeres cseresznyeszósz csirkéhez

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc

HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 1 üveg cseresznyebefőtt
  • 2 teáskanál keményítő
  • fél deci vörösbor
  • 1 mokkáskanál kínai ötfűszer

ELKÉSZÍTÉS:

1. Öntsd a cseresznyét egy lábasba.

2. A befőtt levét keverd el a borral és a keményítővel, majd add a cseresznyéhez.

3. Fűszerezd kínai ötfűszerrel és forrald össze.

4. Tálald sült csirkével.

Szilvás madeiramártás marhához

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 1 üveg szilvabefőtt
  • fél deci vörösbor
  • fél deci madeirabor
  • bors
  • teáskanál margarin

ELKÉSZÍTÉS:

1. A szilvát, fél deci szilvalevet, a vörösbort és a madeirát töltsd egy edénybe.

2. Forrald kábé 10 percig, vagy amíg a folyadék a felére redukálódik.

3. Fűszerezd borssal, vedd le a tűzről és keverd hozzá a margarint.

Forrás: Studer-Tüske Veronika

Chilis barackmártás bárányhoz

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc

HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):

  • 1 üveg barackbefőtt
  • 2 teáskanál keményítő
  • 1 teáskanál csili
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál vaj

ELKÉSZÍTÉS

1. Egy lábasban olvaszd fel a vajat és párold benne üvegesre a hagymát.

2. Darabold fel a barackot és add a hagymához.

3. A befőtt levét keverd el a keményítővel és add a barackhoz.

4. Fűszerezd csilivel, korianderrel, és forrald fel.

5. Tálald sült báránnyal.

Galériánkban 6 mesés receptet találsz sütőtökből!