Tartós és folyamatos fogyás állandó jóllakottság mellett: nagy túlsúly esetén így segít a 160 grammos ch diéta

Borítókép: Tartós és folyamatos fogyás állandó jóllakottság mellett: nagy túlsúly esetén így segít a 160 grammos ch diéta Forrás: pexels/Dana Tentis
Ne gondold, hogy diéta alatt nem lehet jókat enni! Bebizonyítjuk ezt egy napi mintaétrenddel, amely fejenként mindössze 160 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Ez a cikk az ÉVA Magazin 2014. év 06. lapszámában jelent meg először „Kiszámoló" címmel.

Tudtad, hogy a korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

160 grammos diéta

REGGELI: KRUMPLIS-BORSÓS FRITTATA

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

HOZZÁVALÓK (2 FŐRE): 15 deka krumpli • 3 tojás • fél deci tejszín • 1 fokhagyma • 10 deka borsó • 5 deka feta sajt • 2,5 deka cheddar sajt • só • bors • olívaolaj

A krumplit főzd meg a héjában, majd hámozd meg és vágd vékony szeletekre. 3 evőkanál olívaolajat forrósíts fel hőálló edényben és pirítsd le a krumplit. Add hozzá a borsót. Verd fel a tojásokat, öntsd fel a tejszínnel, keverd bele a reszelt sajtokat és sózd-borsozd. Öntsd a tojást a zöldségekre, és tedd be a sütőbe sülni. 180 fokon addig süsd, amíg aranybarna lesz és felpuffad.

Szénhidrát: 48,9 g ∙ Szénhidrát fejenként: 24,5 g

TÍZÓRAI: ZÖLD SMOOTHIE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC

HOZZÁVALÓK (2 FŐRE): 1 deka rukkola • 15 deka avokádó (1 db) • 1 lime leve • 8 deka banán (egy kisebb) • 3 deci víz (vagy ízlés szerint)

Az avokádót és a banánt hámozd meg. Tedd az összes hozzávalót mixerbe és turmixold le. Ha kell, tegyél bele édesítőszert (figyelem, az édesítőszer nincs belekalkulálva a szénhidrátadatba!).

Szénhidrát: 38 g ∙ Szénhidrát fejenként: 19 g

Forrás: Éva Magazin
A 160 grammos diéta mellett tartós fogyás érhető el.

EBÉD: CITROMOS-KAPROS LAZAC

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

HOZZÁVALÓK (1 FŐRE): 20 deka lazacfilé • 1 kisebb hagyma • 1 citrom reszelt héja • 2 teáskanál citromlé • 2 teáskanál friss kapor • 1,5 evőkanál vaj • 1 deci tejszín • só • bors • 6 deka barna rizs

A rizst főzd meg sós vízben. (Figyelem, ennek a rizsnek több idő kell, hogy megpuhuljon!) A lazacot süsd meg 1 evőkanál vajban. A szószhoz fél evőkanál vajat forrósíts fel és párold meg az apróra vágott hagymát. Öntsd fel tejszínnel, ízesítsd citromhéjjal, citromlével, apróra vágott friss kaporral, sóval és borssal. Forrald össze és tálald forrón a lazaccal és a rizzsel.

Szénhidrát: 46,6 g ∙ Szénhidrát fejenként: 46,6 g

UZSONNA: PAPRIKÁS RIKOTTAKRÉM

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE): 10 deka rikotta • 15 deka kaliforniai paprika • 10 g hagyma • 1 gerezd fokhagyma • 2 evőkanál olívaolaj • só • bors • friss oregánó • 4 szelet pumpernickel

Az olívaolajat forrósítsd fel és futtasd meg az apróra vágott hagymát. Add hozzá a felkockázott paprikát és fedő alatt puhítsd meg. Ha megpuhult, tedd turmixba a rikottával, a fokhagymával, az oregánóval és sózd-borsozd ízlés szerint. Pumpernickel kenyérrel tálald.

Szénhidrát: 109,1 g ∙ Szénhidrát fejenként: 27,3 g

Forrás: Éva Magazin

VACSORA: CSIRKÉS CSICSERISALÁTA

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 PERC

HOZZÁVALÓK (2 FŐRE): 20 deka csirkemell • 5 koktélparadicsom (15 deka) • 2 fokhagyma • 12,5 deka csicseriborsó (konzerv) • 5-6 deka rukkola • olívaolaj • 2 szelet pumpernickel

A csirkemellet kockázd fel és süsd meg sóval, borssal, kevés fokhagymával. Egy tálban keverd el a rukkolát, a negyedelt paradicsomot, a csicseriborsót a zúzott fokhagymával és az olívaolajjal. Keverd hozzá a húst és tálald pumpernickel kenyérszelettel.

Szénhidrát: 78 g ∙ Szénhidrát fejenként: 39 g