7 hírhedt történet nagy lottónyereményekről, és boldog vagy épp szomorú nyertesekről

Borítókép: 7 hírhedt történet nagy lottónyereményekről, és boldog vagy épp szomorú nyertesekről Forrás: pexels/Waldemar
Sokan szeretünk üres óráinkban arról ábrándozni, mit tennénk, ha váratlanul kisebb-nagyobb vagyont nyernénk a lottón. Időnként én is megteszem, és az most másodlagos kérdés, hogy egész életemben körülbelül háromszor vettem szelvényt.

Szeretek elmerengeni azon, hogyan építenénk fel a férjemmel az elképzelt kulturális teret zenekari fellépési lehetőségekkel, nyomozójátékokkal, próbateremmel: itt kis kávézósarkot alakítanánk ki, ott meg korrepetálhatnánk a suliban lemaradt gyerekeket. Nem hozna sokat, de a fenntartása megtérülne, mi pedig boldogan és lelki gazdagságban élnénk, amíg meg nem halunk.

Valahol nem csoda, hogy sokan állunk így a pénzhez, nem vagyunk gazdag ország, a képzelet pedig ingyen van. De hiába gondolja az átlagember, hogy a hirtelen ölbe pottyanó lóvé megoldást jelent a problémáikra, a kutatások ennek épp az ellenkezőjét mutatják. A lottónyertesek másokhoz képest nagyobb eséllyel kerülnek csődközeli helyzetbe a következő 3-5 évben, ráadásul a mentális egészségükön a váratlan szerencse általában sokkal többet rombol, mint épít. A következő sorsok is a szomorú tézist igazolják, s komolyan elgondolkodtatnak arról, érdemes-e munka nélkül érkező milliárdokról fantáziálnunk.

Victoria Zell

Victoria 1,1 milliárd forintnyi összeget nyert a lottón, ami teljesen elvette az eszét: botrányokba keveredett, rászokott a kábítószerekre, vég nélküli partik és végül egy súlyos autóbaleset szegélyezték életútját. A balesetben az egyik barátnője meghalt, a másik pedig örökre lebénult. Nem sokkal később a rendőrök kábítószert találtak nála: emiatt és a balesetben játszott szerepéért végül hét év börtönbüntetést kapott.

Callie Rogers

A bolti eladóként dolgozó lány 2003-ban, 16 éves korában több mint 850 millió forintnak megfelelő összeget nyert a lottón. Sejthetjük, mit művelt ennyi pénz egy sérülékeny kamaszlélekkel: Rogers folyton bulizott, plasztikáztatott, rászokott a drogokra és rengeteg luxusruhát vásárolt magának. Barátoknak és családtagoknak is adott bőven kölcsön, amit soha nem kapott vissza. Annyira kikészült, hogy majdnem öngyilkos lett, később pedig egy időre elvették tőle a gyerekeit is. Rogers ma gondozóként dolgozik, egy kis lakásban él visszakapott családjával, és kendőzetlen nyerseséggel beszél a hirtelen jött pénz gyilkos hatásáról. Története hozzájárulhatott ahhoz, hogy manapság 18 éves kor alatt már nem lehet lottózni Angliában.

Forrás: YouTube
Callie

Galériánkban további 5 lottónyertesről olvashatsz!