Ezek lettek 2023 legviccesebb természetfotói: magyar győztes is született!

Borítókép: Ezek lettek 2023 legviccesebb természetfotói: magyar győztes is született! Forrás: Getty Images/Martin Harvey (A kép illusztráció)
A Comedy Wildlife Photography Awards 2023-as győztese Jason Moore lett egy „léggitározó” kengurut ábrázoló fotóval. De magyar siker is született, ugyanis Ambrus Tímea kategóriagyőztes lett egy repkedő ürgét megörökítő képsorozatért. Mutatjuk a díjazottakat!

Jason már kora reggel terepen volt a fényképezőgépével, remélve, hogy a napfény „aranyórájában” megörökíti az ausztrál vadvilág néhány pompás mozzanatát. Miután lencsevégre kapott néhány vízimadarat a közeli tónál, hazafelé tartott, és pár kengurut vett észre, akik egy festői vadvirágokkal borított bozótosban szórakoztak.

„Amikor megérkeztem, jópár kenguru volt a mezőn. A reggeli fény még mindig kedvező volt, így fogtam a fényképezőgépemet, és elindultam egy olyan helyre, ahol szemmagasságba tudtam kerülni képek témájával. Körülbelül 40-50 fotót sikerült megörökítenem a kengurukról…” – mondta Jason.

„A fotózás remekül sikerült, és nagyon szeretek több képet is azok közül, amiket készítettem. Nem sokan tudják, hogy a kenguruk általában meglehetősen engedelmesek, sőt, ha őszinte akarok lenni, többnyire unalmasak is. Amikor azonban megláttam ezt az egyedet léggitározó pózban, azonnal mosolyt csalt az arcomra, és tudtam, hogy valami igazán különlegeset örökítettem meg” – tette hozzá.

Az idei Comedy Wildlife Photography Awards díjátadóra 5300 nevezés érkezett 1842 pályázótól, akik a világ 85 országát képviselik.

Íme, 2023 legmókásabb természetfotói! További, elismerésben részesült képeket pedig a második galériában találsz lejjebb!

További, a verseny által magasan elismert képekért nézd végig ezt a galériát is!