Randikrónikák: a mojito-srác avagy a kerülendő férfitípus

Randikrónikák: a mojito-srác avagy a kerülendő férfitípus

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Í

Íme egy férfitípus, akit érdemes jó messzire elkerülni. Sokat látott, hallott és tapasztalt barátnőnk elképesztő fiúzós kalandjairól mesél. 13. rész.

A múltkor elhatároztuk a csajokkal, hogy nem csak úgy simán leugrunk sörözni egy romkocsmába, hanem igazán kicsípjük magunkat. Kicsit elkényelmesedtünk mostanában, pedig ha van valami, amit komolyan kell venni, az a péntek este, főleg ha annyira szingli az ember, mint mi. A végén az lesz, hogy vietnámi papucsban meg macinaciban megyünk le a kocsmába, és azt nevezzük péntek estének. Na ne.

Szóval koktélruha, magassarkú, belőtt haj...

...ahogy az a nagykönyvben (a Szex és New Yorkban) meg van írva. Kisebb-nagyobb hibákkal nyilván, én például a taxiban vettem észre, hogy elkentem a frissen festett körömlakkomat, és nem csak a kezem néz ki förtelemsen, de a nyakamon végig mintha véres karmolások futnának, Zsuzsán meg konkrétan a bárszéken ülve hasadt végig a harisnya, amit cifra káromkodásssal nyugtázott: ez nagyjából rá is világít arra, hogy miért nem megyünk túl gyakran szofisztikált helyekre. Bezzeg Elvira olyan tip-top volt a kis testhez simuló diszkrét ruhácskájában, mint aki minden este a bárpultnál üldögélve issza a kétezer forintos koktélokat. Nyilván ő volt az első, akihez odalépett egy helyes, szőke srác, hogy meghívja valamire, amit Elvira a karikagyűrűje elegáns felvillantásával utasított vissza. Ő aztán tényleg csípőből jól csinálta ezt a dolgot.

Kép
forrás: Europress

Már a másfeledik koktél után azt számolgattuk persze, hogy ebből hány sör jönne ki egy normál helyen, és azon tanakodtunk, hogy vajon mi a csajos abban, hogy megiszunk alig két deci valamit, amiben annyi a cukorszirup, mint egy krémesben. Nem éreztük annyira a hangulatot, na. De végül csak feloldódtunk, mert péntek este volt, mi meg hárman csajok, kis alkohollal, és azért ezt a kombinációt általában bírni szoktuk. Nagyokat röhögtünk, és a következő körben már át is váltottunk a sörre, ami itt persze búza volt, meg kétszer annyi mint máshol, de hát a megszokás az megszokás.

Ekkor állt oda mellém egy srác.

Egy olyan igazi vasaltinges marketinges. Ismerem a típust, olyan, mint a munkatársaim, bár privátban eddig mindig a hipszter-bölcsész vonalat fogtam ki. Vagyis hát az tűnik a zsáneremnek. De nyilván ebben a klubban a bölcsész vonal kevésbé képviselte magát, ez a vasaltinges meg kifejezetten dögös volt, széles, magabiztos mosollyal, felgyűrt ingujjal és szexi alkarral (tegye fel a kezét, aki nem alkarfetisiszta, majd hagyja el a termet). Odaállt mellénk a bárpulthoz, rendelt magának egy pohár bort, és leszólított. Igazából, egy kicsit reménykedem benne, hogy nem azért engem, mert én álltam hármunk közül a legközelebb hozzá, mindenesetre akkor nagyon céltudatosnak tűnt a döntés, a csajok pedig néhány pillantással nyugtázták az eseményeket, és kicsit arrébb is húzódtak (összeszokott kis csapat vagyunk). A srác hozzám fordult, és megkérdezte, én kérek-e valamit. Ja persze, feleltem, egy sört. Az pasi ital - vágta rá csípőből. Ja, akkor egy mojitot, feleltem kissé zavartan.

Olvasd el ezt is!
Kép
forrás: Europress

És elbeszélgettünk. Igazából nem volt semmi különös. Nem volt extra jófej a srác, de nem is volt benne semmi kellemetlen. Volt egy kis humora, és - bár láthatóan mindennél jobban szeretett magáról beszélni - okos kérdésekkel körbelődözte az én életemet is (munka, iskola, barátok, család). Aztán áttértünk a közös érdeklődési körökre, a sorozatokra, meg a könyvekre, és rendelt még egy kört. Kortyolgattam az italomat, és közben azon gondolkodtam, hogy ez a srác, ha nem is életem szerelme, de talán megér egy próbát, amikor letette a borospoharát, megtörölte a száját, és rám nézett.

Na figyelj - mondta - ha megittad, hívom a taxit.

Tessék? - kérdeztem furcsálkodva. A srác türelmetlenül megrázta a fejét. - Hát lassan indulunk, nem?

Meg kellett kicsit kapaszkodnom a bárpultban. Csak hogy el ne nevessem magam.

Figyelj - mondtam neki – szimpatikus vagy, meg minden, de nem vagyok benne biztos, hogy haza akarok veled menni.

De hát meghívtalak két koktélra...!- nézett rám értetlenül, és némiképp felháborodva. Ekkor már attól is elment a kedvem, hogy viccet csináljak belőle. Elővettem a pénztárcámat, és akkurátusan leszámoltam elé a két mojito árát. Még borravalót is hagytam. Aztán fogtam a táskámat, meg a poharamat, és odaültem az arrébb iszogató barátnőimhez, akik tapintatosan csak azután faggattak ki, miután - a közös szlengünkben aztán „a mojito-srác” néven elhíresült - hódításom sértetten, morogva el nem hagyta a bárt...

Fotókkal tudjuk bizonyítani! Íme 18 sztár, aki leggingben szállt repülőre

Vajon Rachel McAdams vagy Eva Longoria színésznőket is kitiltaná a megjelenésre kényes légitársaság? Nem járna jól.

Vidéki ház 4 keréken: ott lehet, ahol csak akarod!

Mini farmház csodás belsővel, ami nem mellesleg gurul...

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő most egy évre! Ajándék Éva Utazót kapsz 10 Éva magazin mellé!

Csak 3950 Ft