Na ne! Itt az alkohol nélküli alkohol!
Brit tudósok a közlemúltban publikálták annak a kutatómunkának a dokumentációját, amelynek híre a lelkes újságíróknak köszönhetően bejárta az egész angol sajtót. A londoni Imperial College kutatója, egyben a csapat vezetőjeként aposztrofált David Nutt szerint eredményeikkel komoly áttörést értek el az élelmiszeriparban. Munkájuknak köszönhetően ugyanis megszületett, - ahogy ők nevezik az új vegyületet - a szintetikus alkohol.
Jöhet egy kis szintetikus a vacsorához?
A műszesz teljes mértékben képes előidézni az évezredek óta ismert bódulat kellemes, ellazító hatását, miközben a járulékos, közérzet- és kedélyromboló következmények elmaradnak - állítják a feltalálók. A hírek szerint az íztelen adalék veszélytelen, ráadásul, ha valami oknál fogva hirtelen ki kell ugrani a mámorból, elég egy pirula és minden ott folytatódhat, ahol a "szintetikus alkohol" ivása előtt abbahagytuk.
Te mit tippelsz, mikor kerül a piacra az első alkoholmentes, szintetikus szesszel dúsított sör? Reményeink szerint soha, de várjuk az ellenvéleményeket is!
Fotó: Éva magazin