5 szokás, ami gyomorégéshez vezethet

Borítókép: 5 szokás, ami gyomorégéshez vezethet Forrás: bymuratdeniz / Getty Images
Teljesen hétköznapi ételek és szokások válthatnak ki kellemetlen tüneteket. Mutatjuk, mire kell odafigyelni.

Nagyon sok embert érint a reflux és a gyomorégés, amelynek nagyon sokfélék lehetnek a kiváltó okai. Ahogy számos más egészségügyi problémát, úgy ezt is kiválthatják szervi és pszichés tényezők. És természetesen az életmódnak, az étkezési szokásoknak is nagy szerepük lehet a panaszok enyhülésében vagy súlyosbodásában.

Vannak például olyan fogások vagy italok, amelyek nagyobb eséllyel előidézik a gyomorégést: ilyen a paradicsomszósz, az alkohol, a citrusfélék, de még a rántott és persze a fűszeres ételek is. Akadnak viszont olyanok, amelyekről kevésbé köztudott ez a hatás, pedig gyakran fogyasztjuk, ráadásul nemcsak az lényeges, mit eszünk, hanem az is, hogy mikor. A HuffPost gasztroenterológusok tanácsaiból állított össze egy listát, amelyet érdemes észben tartani.

Íme, 5 szokás, ami növeli a gyomorégés kockázatát:

Az InStyle Men írása.