Módszerek, hogy megtaláld a legédesebb görögdinnyét a piacon

Borítókép: Módszerek, hogy megtaláld a legédesebb görögdinnyét a piacon Forrás: Getty Images
Egy jól behűtött görögdinnye a nyári forróságban igazi ínycsiklandó finomság, ráadásul magas víztartalmának köszönhetően remekül hidratál, és a dinnye kalóriatartalma sem magas.

Viszont, hogy hazaérve és felvágva egy mézédes finomságot kapsz, vagy egy íztelen gyümölcsöt, olykor teljesen lutri. Vagyis nem: most eláruljuk, milyen szempontokat vegyél figyelembe a zöldségesnél, amikor görögdinnyét vásárolsz!

Amit tudnod kell, mielőtt görögdinnyét veszel:

  • a kopogtatás által nem lehet megállapítani, hogy jó vagy rossz íze van a dinnyének

  • a dinnye nem olyan, mint a banán vagy az avokádó: azaz, leszedés után már nem érik, olyan ízű lesz, amilyen a leszedése pillanatában

  • az ízét nem befolyásolja, hogy egyszínű, vagy csíkos a héja

Amire viszont érdemes odafigyelni görögdinnye vásárláskor:

  • Akkor jó, ha sima és fényes a héja

  • Legyen minél nehezebb

  • A nem zöld részek ne fehérek, hanem sárgák vagy sárgába hajlóak legyen

  • Ha van rajta kis szár, akkor semmiféleképpen se legyen barna, csakis zöld szárút válassz

Ha pedig megvan a tökéletes görögdinnye, fogyaszd bátran: 100g 30 kalóriát és 6,2g cukrot tartalma! Szuper tízórai vagy uzsonna, és bár önmagában is isteni, nagyon finom snacket készíthetsz belőle, ha pl. felkockázod és megszórod egy kevés pirított, aprított mandulával. Így ráadásul meg is spékeled fehérjével és egészséges zsírokkal. Te hogyan szereted a görögdinnyét?