A hét táplálkozási tippje: Melyik a jobb: a friss vagy a fagyasztott hal?

Borítókép: A hét táplálkozási tippje: Melyik a jobb: a friss vagy a fagyasztott hal? Forrás: pexels.com
A friss tényleg jobb, mint a fagyasztott?

Azt tudjuk, hogy a hal az egyik legegészségesebb fehérjeforrás és sajnos nagyon keveset fogyasztunk belőle. Pedig amellett, hogy proteinben gazdag, egyes változatok, például a szardínia, egészséges zsírokkal is ellát. Tény, hogy egyes típusoknak kicsit borsosabb az ára, viszont egyszer-egyszer megéri beiktatni mindenki étrendjébe. De melyik a jobb: ha friss halat, vagy ha fagyasztottat veszel? Ennek jártunk utána.

A rideg igazság: minden hal fagyasztott. Az ideérkező halakat hidegen szállítják és tárolják, hiszen csak így nem romlanak meg. Szóval hacsak nem te fogod ki frissen és készíted el rögtön utána, akkor a legtöbb halas pultban fagyasztott tengeri herkentyűket találhatsz.

Ha a tápértékek közti különbségekre vagy kíváncsi, abban sincs túl sok különbség a kétféle hal között. Az egyetlen dolog, ami nagyon eltérhet, az az állag. A többször lefagyasztott és kiengedett hal ugyanis kevésbé élvezhető, akár a kinézetét, állagát, akár az ízét nézzük.

Mi a lényeg? Mindegy, milyen formában veszed, csak egyél több halat, ugyanis nagyon keveset fogyasztunk!

Ha még több fehérjére vágysz, kombináld a következő alapanyagokkal: