5 társasjáték, amin az egész család gurulni fog a röhögéstől

nevetés,egészség,család,társasjáték Forrás: Getty Images
Jókedv, vidámság és kacagás nélkül is lehet élni – épp csak nem érdemes. Most olyan társasjátékokat gyűjtöttünk össze, amelyeken felnőtt és gyerek együtt hahotázhat. Jellemzően ajándéknak is ideálisak!

Te is tapasztaltad már, hogy amikor úgy istenigazából, szívből nevetsz, és potyognak a könnyeid, akkor egy csomó feszültség felszabadul benned? A nevetés gyógyító hatásáról számos tanulmányt írtak a legutóbbi időben is. Ezekből kiderül, hogy nevetés közben önkéntelenül is felgyorsul a légzésünk, szinte átmasszírozzuk a tüdőnket, és a levegő olyan helyekre is eljut, ahová egyébként nem. A nevetés jókedvre derít, és ugyanarra az örömközpontra hat, mint az éneklés, a zenehallgatás, a tánc, egy jóleső dicséret, egy váratlan elismerés, egy megérdemelt pénzjutalom vagy a csokievés. Miközben nevetünk, megnövekszik az oxitocin és a boldogsághormonnak is nevezett endorfin termelődésének szintje a szervezetünkben. Kísérletek során bebizonyosodott az is, hogy a rendszeres nevetés stresszoldó hatású, csökkenti a gyulladást, a fájdalomérzetet és a koleszterinszintet, enyhíti a depressziót és akár még a székrekedést is. (Még többet olvashattok a nevetés gyógyító hatásáról az Éva Egészség legutóbbi kiadásában.)

Szóval amikor társasjátékokat ajánlunk, akkor gyakorlatilag orvosságot kínálunk a stresszre, a rosszkedvre, amely segít elviselni a mindennapokat. Arról nem is beszélve, hogy ezek a társasjátékok ajándéknak is kiválók! Nézzétek a galériánkat: