Sütés nélküli elkészítheted a mogyorós pitét

Borítókép: Sütés nélküli elkészítheted a mogyorós pitét Forrás: jamieanne/flickr
Az amerikaiak élnek-halnak a mogyoróvajért. Nem is csoda, hiszen szendvicsekben, turmixokban és desszertekben is egyaránt finom. Hát még ebben a sütésnélküli pitében.

Ez a pite egy egyszerű kekszes alapból, tejszínből és a már említett mogyoróvajból áll össze, tetején némi durvára aprított pirított mogyoróval, amit természetesen más csonthéjassal is helyettesíthetsz. Sőt, ha úgy tetszik, akár csokoládédarabokkal, vagy olvasztott csokoládéval is készítheted.

Sütés nélküli mogyorós pite

Hozzávalók a kéreghez:

  • 10 graham-keksz
  • 3 ek. cukor
  • 4 ek. vaj (olvasztott)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 csészényi tejszín
  • ⅓ csészényi cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1 csészényi földimogyoróvaj
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csészényi pörkölt mogyoró (durván felaprítva)

Elkészítése

  1. Öntsd a kekszet egy robotgépbe, majd addig őröld, míg morzsás nem lesz. Nagyjából két csészényit önts át egy tálba, ezután add hozzá a cukrot és a vajat, majd keverd jól össze.

  2. Fogj egy kerek tepsit és nyomkodd bele a tésztát úgy, hogy lehetőleg egyenlő vastagságú legyen mindenhol, és legyen pereme is, majd tedd 30 percre fagyasztóba.

  3. Keverd habosra a tejszínt, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és a vaníliát. Folytasd a keverést addig, míg kemény nem lesz a hab.

  4. A tejszínhab egyik felét tedd félre, a másikhoz keverd hozzá a mogyoróvajat és a fahéjat, úgy, hogy a lehető legkevésbé törd össze.

  5. Kend meg vele egyenletesen a pitetésztát, majd mehet rá a maradék tejszínhab, végül szórd meg a tetejét durvára aprított mogyoróval, és tedd 2 órára a fagyasztóba, vagy annyi időre, míg szeletelhető nem lesz a pite.

3 egészséges desszert reggelire