Quiche recept változat, ami sokkal egyszerűbb, mint az eredeti
Forrás: EatingWell
Ez az egészséges vegetáriánus quiche annyira egyszerű, amennyire csak lehetséges, hiszen nem kell hozzá elkészítened a tésztás alapot, így jóval gyorsabban meg is sül, ami nagy előny a forró nyári napokon.
Eheted reggelire, vagy ebédre egy könnyű salátával. De ha elfogadsz egy tanácsot, este készíted el frissen a quiche-t, amikor már kicsit lejjebb megy a hőmérő higanyszála, a maradékot meg befalhatod hidegen reggelire.
Spenótos-gombás quiche
Hozzávalók
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 250 g gomba
- 1 ½ csészényi hagyma (vékonyra szeletelve)
- 1 ek. fokhagyma (vékonyra szeletelve)
- 140 g friss spenót (durvára tépkedve)
- 6 tojás
- ¼ csészényi zsíros tej
- ¼ csésze tejszín
- 1 ek. dijoni mustár
- 1-2 ek. kakukkfű
- só
- bors
- 1 ½ csészényi sajt (lereszelve)
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Vajazz ki egy piteformát és tedd félre.
- Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a gombát és pirítsd meg, ezután mehet bele a hagyma és fokhagyma. Ha ezek is megdinsztelődtek, mehet rá a spenót, majd 1-2 perc után vedd le a tűzről.
- Keverd ki a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, és a mustárt, fűszerezd sóval, borssal, és egy ek. kakukkfűvel.
- Öntsd a gombát és a reszelt sajtot a tojásos keverékhez, ezután már mehet is a piteformába, majd pedig a sütőbe.
- Süsd nagyjából 30 percen keresztül, vagy amíg aranybarna nem lesz, majd pihentesd 10 percig, mielőtt felszeletelnéd.
- Tálalásnál szórd meg a maradék kakukkfűvel.
Recept: eatingwell.com