Sajtos pillangók

Borítókép: Sajtos pillangók
Gyors vendégváró finomság, amit a gyerekek is díjazni fognak.

Előkészítési idő: 0 perc + 0 perc hűtés
Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók egy tálnyihoz:<
csomag mélyhűtött leveles tészta
kis olívaolaj
5 deka reszelt parmezán
egy csomó metélőhagyma

. A felengedett leveles tésztát belisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, aztán vágd két egyenlő darabra. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Bélelj ki két tepsit sütőpapírral, olajozd meg.

2. A parmezánt és az apróra vágott snidlinget keverd össze, picit sózd meg, aztán kend szét a deszkán fekvő tésztalapokon. Csavard fel a lapokat az egyik oldalról is a feléig, meg a másikról is. Középen találkozzanak a kis hengerek. Ekkor tekerd őket jó szorosan plasztikfóliába, és tedd be 0 percre a mélyhűtőbe.

. Amikor kiemelted a hűtőből, vedd le a fóliát, a dupla hengereket pedig éles késsel vágd fel kábé centis szeletekre. A kis „nyolcasokat” helyezd el a tepsikbe úgy, hogy maradjon köztük legalább 2 centi, mert nagyot fognak nőni. 5–20 perc alatt süsd őket ropogósra. Nem baj, ha nem fogy el mind: jól záródó dobozban napokig friss marad.

<
Éva Konyha! Már kapható! Katt a részletekért!

<

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Tanya Zouev / Acpsyndication.com