Póréhagymás gesztenyeleves

Borítókép: Póréhagymás gesztenyeleves
Ünnepi levesnek is tökéletes. Forró, tápláló, vegetáriánusoknak is ajánljuk.

Hozzávalók (6 adaghoz):
•2 póréhagyma
•3doboz fagyasztott gesztenye
• 1-1 kávéskanál cukor, őrölt bors és morzsolt kakukkfű
• fél liter erőleves
• 2-2 evőkanál vaj és olaj
• 3 deci tejszín
•1csokor petrezselyem
• 2 tojás sárgája

1. A karikára vágott póréhagymát forró vaj-olaj keveréken párold áttetszőre. Add hozzá a durvára vágott gesztenyét, és pár percig dinszteld együtt őket. Ízesítsd afűszerekkel.

2. Öntsd fel a levessel, fél óráig főzd. Ahagymakarikák zömét és az egész gesztenyéket szedd ki, atöbbit botmixerrel pürésítsd.

3.Apetrezselyem felét vágd finomra, keverd össze a tejszínnel és a tojássárgájával, add hozzá a leveshez, tedd vissza a hagymát és agesztenyét. Díszítsd petrezselyemmel.

Fotó: Europress