4 gyors, édes és nagyon finom nyári recept: az ananászos salsától a sütés nélküli sajttortáig

Borítókép: 4 gyors, édes és nagyon finom nyári recept: az ananászos salsától a sütés nélküli sajttortáig Forrás: Pexels/ Rachel Claire
Ha itt a kánikula és a forró égövben érzed magad, fokozd a hangulatot egzotikus gyümölcsökkel. Könnyű ebédhez, teraszon tálalt laza vacsorához (is) ajánljuk őket.

Ez a cikk az Éva Magazin 2013-as 7. lapszámában jelent meg először: Asztal a trópusi ég alatt címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

MARACUJÁS SAJTTORTA (SÜTÉS NÉLKÜL)

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók: 22 centis, kivehető aljú formához

  • 25 deka csokis zabfalat
  • 15 deka margarin
  • 3 maracuja
  • 25 deka mascarpone
  • 1,5 deci tejszín
  • 3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)

Elkészítés:

1. A forma alját vékonyan vajazd ki és fedd le sütőpapírral.

2. A kekszet törd apróra (morzsára) és keverd el az olvasztott margarinnal. A masszát nyomkodd a forma aljába és a szélére körben is.

3. Robotgéppel alaposan keverd össze a mascarponét a tejszínnel, a porcukorral és 2 darab maracuja húsával.

4. Töltsd a krémet a kekszalapra. Akár már fogyaszthatod is, de ha 1-2 órát pihenteted a hűtőben, még finomabb lesz.

5. Tálalás előtt a tetejét díszítsd a harmadik maracuja húsával.

Forrás: Pexels/ Pixabay

KORIANDERES ANANÁSZ SALSA

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók: 2-4 személyre

  • 1 nagy ananász
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lime leve
  • csilipehely (ízlés szerint)
  • 1 maroknyi friss koriander
  • fél deci olívaolaj

Elkészítés:

1. Az ananászt tisztítsd meg és kockázd fel.

2. A koriandert pürésítsd az olívaolajjal.

3. A hagymát vágd apróra és keverd a felkockázott ananászhoz.

4. Szórd meg csilipehellyel és locsold meg korianderolajjal.

Forrás: Éva Magazin/ Studer-Tüske Veronika

KÓKUSZOS-MANGÓS CSIRKE

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók: 2 személyre

  • 25 deka jázmin rizs (piros, fekete vagy fehér)
  • fél mangó húsa
  • 2 csirkemell felkockázva
  • 1 deci kókusztej
  • 1 deci édes csiliszósz
  • 1 lime leve
  • 2 evőkanál friss koriander

Elkészítés:

1. A rizst főzd puhára a dobozon található utasítás szerint.

2. A kókusztejet, a csiliszószt, a lime levét és a koriandert keverd össze. Add hozzá a felkockázott húst és marináld kábé 30 percet.

3. A húst kevés olajon süsd aranybarnára. Amikor már majdnem kész, add hozzá a felkockázott mangót is.

4. A marinádot forrald össze egy lábasban. Főzd pár percig, amíg besűrűsödik. Tálald a szószt a hús mellé.

Forrás: Pexels/ Ali Dashti

PAPAJÁS FRISSÍTŐ

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók: 2-3 személyre

  • 1 papaja
  • 1 lime leve
  • 2 deci rum
  • 4 evőkanál nádcukorszirup
  • szóda
  • 3 deci zúzott jég

1. A papaját hámozd meg és tisztítsd meg a magoktól. Vágd kockákra a húsát és turmixold össze a cukorsziruppal, a lime levével és 3 deci zúzott jéggel.

2. A gyümölcskásához keverd hozzá a rumot és hígítsd ízlés szerint szódával.

Forrás: Éva magazin/ Studer-Tüske Veronika

További nyári, görögdinnyés receptekért kattints a galériára!