Gesztenyeleves pisztáciával

Borítókép: Gesztenyeleves pisztáciával
Nálunk ritkán főznek levest gesztenyével és pisztáciával. Pedig igencsak érdemes kipróbálni!

Elkészítési idő: 40 perc.

Hozzávalók (4 adaghoz):

•75 deka krumpli
•25 deka tisztított, előfőzött gesztenye (fagyasztva kapható)
•8 és fél deci zöldségerőleves (kockából)
•só
•frissen őrölt fekete bors
•5 deka héjas,sózott pisztácia
•5 deka cukor
•1 deci tejszín vagy tejföl – esetleg akettő keveréke

1. A meghámozott krumplit vágd gerezdekre, agesztenyét pedig felezd el. Mindkettőt tedd fel főni az erőlevesben úgy 25 percre. Kóstold meg, és ha kell, sózd és borsozd.

2. A pisztáciát pucold meg, aprítsd fel durvára. Egy serpenyőben kis lángon olvaszd fel a cukrot világosbarnára, szórd bele a pisztáciát, forgasd össze, tedd félre hűlni.

3. Amikor a krumpli és a gesztenye megpuhult, vedd le a fazekat a tűzről, és ha a leves már kicsit kihűlt, kézi mixerrel pürésítsd. A tejfölös tejszínbe kanalazz bele egy kis forró levest, keverd simára és úgy öntsd vissza a lábosba. Még egyszer forrald fel, de már ne főzd tovább. Akaramellizált pisztáciával meghintve tálald.

Recept: Simándi Júlia

Egy másik, póréhagymás gesztenyeleves receptet ITT találsz.