Az uzsis doboz titka: zöldséges miniomlett
Előkészítési idő: 10 perc, sütés: 25 perc
Hozzávalók:
–egy nagy szem krumpli
– fél édesburgonya (kumara)
– 5 deka zsenge spenótlevél
– 1 kis fej lilahagyma
– 4 tojás
– másfél deci tejszínhab
– 10 deka reszelt sajt, olajspray
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vékonyan olajozz ki egy 12 lyukas muffinsütőt és a lyukakat béleld ki két réteg vékony sütőpapírral is.
2. Egy tálban keverd össze a meghámozott, kábé másfél centis kockákra vágott krumplit és édesburgonyát. Fóliázd le és dugd a mikróban magas fokozatra 5-7 percre, hogy megpuhuljon. Keverd hozzá a spenótleveleket is és hűtsd be.
3. A vékony szeletekre vágott hagymát párold meg egy kiolajozott serpenyőben.
4. Egy mély tálban keverd össze az enyhén felvert tojásokat a keményre vert tejszínhabbal és a reszelt sajttal. Sózd, fűszerezd kedved szerint.
5. Oszd szét a zöldségeket a muffinlyukakba és kanalazd rájuk a tejszínes keveréket. Süsd 20–25 percig, addigra amíg jó szilárdan összeállnak és aranybarna színűek lesznek.
Szöveg:Simándi Júlia