Lekváros, sörös, boros vagy édes-csípős? 4 pác, amivel mennyei lesz a hús!

Borítókép: Lekváros, sörös, boros vagy édes-csípős? 4 pác, amivel mennyei lesz a hús! Forrás: Getty Images
Húsok a pácban! Ha abban lesznek, mi biztosan nem, hiszen a lehető legkevesebb munkával tudunk így rafináltan jóízű ételeket készíteni. Főleg, ha aztán a bepácolt húst sütőben (grill- vagy hússütő programon) sütjük meg: elég lesz néhányszor rápillantanunk, nem kell végig a konyhában álldogálnunk.

Ez a cikk az Éva Magazin 2015-ös 5. lapszámában jelent meg először „Húsok a pácban" címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

1. SÖRÖS MARINÁD

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC

HOZZÁVALÓK:

  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fél deci világos sör
  • fél deci szójaszósz
  • 1 evőkanál paradicsom sűrítmény
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling

1. A hozzávalókat keverd el egy tálban és többször ecseteld be a páccal a húst.

2. A hússzeleteket fektesd a pácba és a hűtőben érleld 3-4 órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át.

Tipp: Csirkeszárnnyal vagy -combbal a legfinomabb.

Forrás: Getty Images

2. CSÍPŐS-ÉDES PÁC

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC

HOZZÁVALÓK:

  • fél deci vörösbor
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 teáskanál csili
  • fél deci olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

1. A hozzávalókat keverd el egy tálban és többször ecseteld be a páccal a húst.

2. A hűtőben érleld a pácolt húst néhány órán át.

Tipp: Pikáns csirkeszárnyakat készíthetsz vele.

Forrás: Getty Images

3. LEKVÁROS MARINÁD

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC

HOZZÁVALÓK (KÁBÉ 4 SZELET HÚSHOZ):

  • fél deci baracklekvár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • fél deci olívaolaj

1. A hozzávalókat keverd el egy tálban és többször ecseteld be vele a húst.

2. A hűtőben érleld a pácolt húst néhány órát.

Tipp: Csirke- vagy pulykamellhez illik.

Forrás: Getty Images

4. BOROS PÁC

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC

HOZZÁVALÓK (KÁBÉ 4 SZELET HÚSHOZ):

  • 2,5 deci száraz vörösbor
  • fél deci olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • bors

1. A fokhagymát reszeld le, majd keverd el a borral, az olívaolajjal és a kakukkfűvel.

2. A hússzeleteket fektesd a pácba és a hűtőben érleld 3-4 órát, de a legjobb, ha egy éjszakára bent hagyod.

Tipp: Vad- és marhahúshoz ajánljuk.

Forrás: Getty Images

Az alábbiakban pedig isteni sütőtökös recepteket hoztunk!