Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan!

Borítókép: Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan! Forrás: Getty images
Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet: piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Én személy szerint nem tudok jobb programot elképzelni egy meleg tavaszi napon, mint hogy a természetben legyek, jókat egyek, igyak, és szórakozzak a barátaimmal. Mi ebben az időszakban gyakran így teszünk. Ezen a hétvégén sem lesz ez másképp, miközben figyelünk majd arra, hogy 100%-ban hulladékmentesen csomagoljuk majd az elemózsiát. Na, jöhet az ötletdömping?

Hova menjetek?

Az első és legfontosabb, hogy megtaláld a tökéletes helyszínt. Gondold végig, hogy mivel szeretnétek menni: gyalog, kocsival, biciklivel? Én azt ajánlom, hogy a kocsit most felejtsétek el, helyette válasszátok a biciklit és/vagy a tömegközlekedést, esetleg keressetek egy olyan helyszínt, ami gyalogos távolságra van tőletek, így legalább cipekednetek sem kell majd olyan sokat.

Az első és legfontosabb, hogy legyen egy talpalatnyi füves placc, ahol legálisan letelepedhettek a plédekkel. Az sem árt, ha félárnyékos a terület, mert hiába nincs még nyár, hamar leéghettek ha egész nap rátok tűz a nap. Ha még víz is van a közelben, akkor nyert ügyetek van, hiszen kevés dolog nyugtatja úgy meg az embert, mint a víz látványa.

Abban az esetben, ha a fővárosban laksz, a ELTE Füvészkert, a Margitsziget, a Filozófusok kertje, Kopaszi gát, Normafa, Tabán, Károlyi-kert tökéletes lehet, de ha kicsit messzebb merészkednétek, a Kőhegy, Makkosmária, Árpád-kilátó, Dobogókő, és Visegrád is befutó lehet.

Forrás: Nóri/pinterest

Mit vigyetek magatokkal?

Plédeket, naptejet, ételt és persze italt. Ha teheted, gondoskodj inkább házi kosztról a boltban vásároltak helyett. Mi általában egy nappal a piknik előtt megbeszéljük, hogy ki, mit rak be a kosarába, így biztosan lesz mindenünk ami kell. Érdemes leosztani tehát, hogy ki mit visz, így a szendvicsek, husik, saláták mellett, nasikról, desszertről és italokról is lesz aki gondoskodik majd.

Ételek és italok

Egyetek egészséges, egyszerű, de könnyen fogyasztható ételeket – persze csomagolásmenteseket! Készítsetek jeges teát, limonádét és szörpöket, majd vigyétek magatokkal csatos üvegben vagy kulacsban. A salátákat és szendvicseket tegyétek ételhordó dobozokba, és vigyetek melléjük fém vagy fa evőeszközöket és tányérokat, illetve poharakat, az eldobhatós műanyag eszközöket pedig felejtsétek el!

Válasszatok olyan ételeket, amelyek nem túlzottan romlandóak, bírják a strapát, és nem igényelnek folyamatos hűtést. Nem folyékonyak, és javarészt kézzel is elfogyaszthatóak, mint például zöldség mártogatósok, csirkeszárnyak, pizzatekercset vagy egyéb pékárut, gyümölcsnyársakat, sós vagy édes pitéket. Fotógalériánkból kaphatsz még némi inspirációt, ami az ételeket, és csomagolásukat illeti!

Amit semmiképp se felejtsetek otthon!

Ha nem csak ennétek és beszélgetnétek, akkor érdemes társassal, kártyával, labdával, frizbivel és tollassal felfegyverkezve nekiindulni. Meg persze háziállattal! Amennyire ti, úgy ő is élvezni fogja ezt a remek programot.

Jó idő, természet, friss levegő, finom ételek és italok, barátok és házi kedvencek. Kell ennél több? Ugye, hogy nem!