Felejtsd el a folpackot! Készíts inkább környezetbarát, újrahasznosítható csomagolást!

Borítókép: Felejtsd el a folpackot! Készíts inkább környezetbarát, újrahasznosítható csomagolást! Forrás: Nóri
Ha meggyűlik a bajod a folpackkal, utálod az alufóliát, de azt még jobban, ha a szendvicsedbe beleragad a szalvéta, amibe csomagoltad, ha a műanyag ételhordó túl nagy helyet foglal a táskádban és tisztában vagy vele, milyen környezetszennyező, hogy naponta eldobható holmikba csomagolod az ételeidet – akkor segítek! Mutatok egy remek alternatívát, amire csak egyszer kell költened, és amivel megoldást találsz minden gondodra.

A méhviaszos kendőben az a jó, hogy újra és újra felhasználhatod, komposztálható, és rengeteg mindent csomagolhatsz bele. A viaszrétegnek köszöngetően vízálló és formázható, így akár lefedhetsz vele edényeket, tányérokat, de belecsomagolhatod a szendvicsedet, gyümölcsöket, magvakat vagy amit csak szeretnél.

Forrás: Nóri

A kendőket langyos, szappanos, vagy mosogatószeres szivaccsal elmoshatod. Értelemszerűen mosogatógépbe és forróvíz alá nem érdemes tenni, mert megolvad rajta a viaszréteg, így hamar tönkremegy; nyilván emiatt tűző napra sem érdemes kitenni, de nagyjából ennyi negatívumot tudnék mondani róla. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, és te is szívesen beszereznél egy ilyet, akkor rendelhetsz a Cibi oldalán – de saját kezűleg is elkészítheted, mutatom hogyan!

Ha sokszor használod, van rá esély, hogy itt-ott megtörik az anyagon a viaszréteg. Ilyenkor mindössze annyi a dolgod, hogy újra átvasald a kendőt, és pont olyan lesz mint újkorában.