4 iszonyatos ételfajta, amit sosem kóstolnék meg

patkány,étel,szalontüdő,bogarak,főzés,konyha,ízlés
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nem feltétlenül azért, ahogyan kinéz, vagy amiből készül, de vannak olyan ételek, amelyeket kizárólag fejemhez tartott fegyver hatására kóstolnék csak meg. Ez valamilyen irtózás, semmi köze a válogatáshoz, ugyanis válogatós tutira nem vagyok.

Biztosan te is tudod magadról, hogy mely ételeket nem akarod elkészíteni, megkóstolni, vagy egyáltalán, még a szagát sem akarod megérezni. Míg egyesek meg vannak veszve a pacalért, mások undorodnak tőle, illetve vannak olyanok is, akik megkóstolják, de nem lesz a kedvencük, mert nem ízlik nekik. Mondjuk a pacal pont olyan „megosztó” étel, főleg, ha tudod, hogy gyomorból készült, a kinézetét pedig egy csomóan a frottír törölközőhöz hasonlítják. Én néhányszor megkóstoltam, de nem ízlik, valószínűleg sosem leszek a rajongója.

  • Patkányhús:

Kínában és Vietnamban nagyon kedvelt csemegének számít a patkány. A rizs betakarítása idején sokan patkányfogással keresnek pénzt, mert a piacon jó ára van a rágcsálónak. Kibelezve, kizsigerelve, általában egyben sütve árulják, sokak szerint isteni a húsa. Nehezen tudom elképzelni, hogy Európában valaha is topcsemegének számít majd, nálunk ugyanis akkora az irtózat a patkánnyal szemben. Nyilván azért is, mert csatornában lakik és csúnya betegségeket terjeszt. Nem nagyon hiszem, hogy valaha is megkóstolnék bármit önszántamból, ami patkányhúsból készült, és tartok tőle, hogy a legtöbben így vannak ezzel, és igyekeznek a patkányt nem ételnek tekinteni. Pedig közben eszembe jutott a nagyon cuki Walt Disney mesefilm is, amelyben Lecsó, a kis patkány segít főzni a főszereplőnek, aki így igazi séffé válik.

Olvasd el ezt is!
  • Bogarak, hernyók, tücskök és egyéb rovarok:

A bogarak többsége proteinben, vitaminokban gazdag és igazán egészséges táplálék. Na, jó, egyelőre se testem, se lelkem nem kívánja, hogy megkóstoljam, de simán el tudom képzelni, hogy eljön az idő, amikor a túlnépesedett föld lakossága ilyeneket fogyaszt majd. A bogarak nemcsak az embereket táplálják majd, hanem az állatoknak is tökéletes élelmiszerforrások, úgyhogy előbb vagy utóbb a bogárbiznisz beszivárog majd a mindennapokba. Abban nagyon bízom, hogy az én konyhámba nem szivárognak be a bogarak, semmilyen tekintetben sem, mert a gondolattól is rosszul vagyok. Nem látom magam előtt, amint kis családommal helyet foglalunk az asztalnál, és békésen elrágcsálunk néhány különlegesen fűszerezett csótányt.

étel,bogár,szalontüdő,patkányhús,konyha,főzés
forrás: unsplash
A természetben semmi bajom a bogarakkal, ételként viszont igen.
  • Szalontüdő:

Már a nevétől is kiráz a hideg, és itt igazából meg is áll a történet, és nem megy tovább. Nem akarom megkóstolni, nem akarom látni, és nem akarom elkészíteni sem. Pedig vannak olyan ételek, amit én magam nem szeretek, de a családomnak simán megcsinálom, elvégre ők szeretik, hát egyék. A szalontüdő nem ilyen. Hiába ír róla szép szavakkal Krúdy, csak azt a tanácsát fogadom meg, hogy nem kell otthon elkészíteni.

Nem ajánlom egyetlen háziasszonynak sem, hogy versenyre akarjon kelni a vendéglői pájslival, a savanyú tüdővel, mert biztos kudarc éri. A pájsli azok közé az ételek közé tartozik, amelyeket nem tudnak máshol csinálni, mint vendéglőben….A töltött paprika, a palacsinta, a töltött gomba csak otthon jó, de engedjék meg a pájslinak, hogy élvezhetősége kedvéért megmaradjon a vendéglőben. Korhelykedések után jó, mégpedig apróbbra vágott a hosszú laskánál, bő lében, igen citromosan, piros pecsenyezsírral leöntve, esetleg gombóccal, mint a régi világban csinálták. (A gábli története)

  • Vér, sült vér:

Simán elhiszem, hogy a disznóvágások egyik legkedveltebb fogása a sült vér, hagymásan, fűszeresen elkészítve. Sőt, azt is tudom, hogy hogyan kell elkészíteni, mert a nagymamám elmondta, hiába tiltakoztam ellene. De nem szeretném sem csinálni, sem enni. És ami még ennél is bizarrabb, hogy a Tanzániában élő maszájok szerint is isteni csemege, csak ők nyersen fogyasztják. Nem sütögetik, hanem a tehéntejet összekeverik vérrel, és úgy eszik, mint valami joghurtot.

Van olyan étel, amit semmi pénzért nem kóstolnál meg? Ha igen, akkor írd meg nekünk!

Tovább olvasok
Így hordd a tavasz alapdarabját, az overált!

Kényelmes, közben pedig eszméletlenül stílusos – a szezon egyik alapdarabja az overál. Megmutatjuk, hogy hogyan viseld a különböző fazonokat.

Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem