Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Borítókép: Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél Forrás: Getty Images
Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

Van úgy, hogy nem engedhetjük meg magunknak a külföldi nyaralást. Akár anyagi okokból, akár azért, mert kisgyerekkel nem lenne praktikus messzire utazni. És olyan is előfordul, hogy nem kényszerből nyaralunk belföldön, hanem azért, mert ahhoz van kedvünk. Sehol sem szeretjük jobban áztatni a lábunkat, mint a Duna-holtág vizében. A kánikula elől is hova menekülnénk máshova, mint a Mátrába? És delfinparádé helyett néha jobban esik a szemünknek szarvascsordát bámulni a Gemencben. Szóval az ember nem mindig vágyik valami teljesen másra, néha itthon a legjobb kikapcsolódni, egyszerű rigófüttyre ébredni reggel, halászlét ebédelni, túrázni a tölgyerdőben, aztán tokaji furmintot kóstolgatni a vacsora mellé. Jó is az!

Most kifejezetten olyan nyaralási célpontokat gyűjtöttünk össze, amelyeken jellemzően kisebb a tömeg nyaranta, mint a Balaton-parton, de legalább annyiféle élményt tartogat. Nézzétek a galériát: