Komolyabban vesszük a fiúk fájdalmát, mint a lányokét

kölyök,gyerek,fiú,lány,szülő,fájdalom
Forrás: Unsplash/Kevin Gent

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy friss kutatás szerint máshogy becsüljük meg a különböző nemű gyerekek fájdalmát. Nagyobbra becsüljük a fiúk fájdalmát a lányokéval szemben.

Nem először foglalkoznak a kutatók ezzel a témával, és korábban is azt állapították meg, hogy másként vélekedünk a különböző neműek fájdalmáról. Mivel azonban a gyerekekkel kapcsolatban még nem rendelkeztek kellő bizonyítékkal, így a mostani kutatásban direkt erre fókuszáltak.

A Yale Egyetem pszichológusai egy olyan vizsgálatot találtak ki, amelyben felnőtteknek mutattak meg egy videót, amelyben egy 5 éves gyermek ujjából vesznek vért. Ezt követően a felnőtt „nézőknek” értékelniük kellett, hogy szerintünk mennyire fájhatott a vérvétel a gyermeknek. Két csoportra osztották a nézőket, ám mindenki pontosan ugyanazt a videót látta. A különbség csupán az volt, hogy az egyik csoportnak azt mondták, hogy egy kisfiútól, Samueltől vesznek vért a videóban, míg a másik csoportban azt hitték, egy kislány, Samantha vérvételét látják.

A válaszokból egyértelműen az derült ki, hogy igencsak máshogyan ítélik meg a felnőttek a kisfiúk és a kislányok fájdalmát. Hajlamosabbak arra, hogy azt higgyék, a fiúk több/nagyobb fájdalmat éreznek. A kutatásban résztvevő felnőttek szerint ugyanis nagyobb fájdalmat élt át az általuk fiúnak gondolt gyermek.

A cikk további részét a Famiily magazin oldalán olvashatod!

Tovább olvasok
Napi horoszkóp május 26.: a Szüzek a környezetük bizalmát élvezik, a Skorpiókra új kihívás vár

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod, mit üzentek neked a csillagok!

Az evés tanulható (és akár fogyáshoz is vezethet), állítja Tóth Balázs pszichológus, a Nemdiéta megalkotója

Tóth Balázs egész életében az ember kapcsolatát kutatta az étellel. Most a Semmelweis Egyetem doktoranduszaként folytatja ugyanezt, de közben saját, hamarosan nyíló stúdiójában is alakítja a hozzá fordulók életmódját. A legtöbben persze fogyni szeretnének, de Balázs módszere komplexebb, mint a kalóriaszámlálás.

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem