Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Borítókép: Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod
Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

A gasztrotippet az InStyle.hu-tól kaptuk:

Számtalan carbonara tészta receptet kipróbáltam már: volt, hogy a tojásos-sajtos masszát vízgőz fölött kevertem ki, hogy a szalonnát lecsepegtetve tettem a tésztához, hogy hozzáadtam a kisült szalonna zsírját vagy nem. Ugyan ezt az ételt sokan, sokféleképpen készítik, az alaprecept minden esetben ugyanaz, amihez szükség van a tojás, pancetta vagy bacon és pecorino vagy parmezán triumvirátusára és természetesen valamilyen tésztára – lehetőleg durumlisztből.

Mivel Gwyneth carbonarája szinte semmiben nem tér el az autetntikus verziótól, mindössze egy különbséget véltem felfedezni, hogy nem spagettit, hanem bucattinit vagy makarónit ajánl a recepthez, nem is értem miért ment ekkorát a világhálón.

Forrás: Nóri
Vajon pont amiatt, hogy egyszerűen elkészíthető és igen közkedvelt étel, amit nem spilázott túl, mondjuk valami vegán, vagy öko-bio humbuggal?

A választ sajnos nem tudom, de azt igen, hogy ha elkészíted ezt az ételt, egyrészt megnyalod mind a tíz ujjadat, másrészt kicsit szimpatikusabb lesz számodra a szőkeség.

Nemrég a Delish, Gwyneth Paltrow és Giada De Laurentiis carbonara receptjét versenyeztette, majd kóstoltatta meg pár tesztalannyal. A videót itt megnézheted! Tudod, kié nyert? Annyit elárulhatok, hogy lesz még egy indok, hogy te is kipróbáld ezt a változatot.

Ha te is szívesen letesztelnéd, a receptet megtalálod a galériában!