8 nagyon jó hír, amitől fenntarthatóbb lett a világ 2018-ban

8 nagyon jó hír, amitől fenntarthatóbb lett a világ 2018-ban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ez a cikk nem óhajtja eltussolni a rossz híreket, csak szeretné felhívni a figyelmet az olyan előrelépésekre, amik bizonyítják, hogy igenis érdemes küzdeni a Földért, nem csak azért, mert ez az otthonunk, hanem azért is, mert a legkisebb erőfeszítésnek is van eredménye.

Ami a klímaváltozást és általában a Föld állapotát illeti, többnyire csak úgy záporoznak az elkeserítő hírek. Ez évtizedek óta így megy; 2018-ban sem alakult másképp. 12 évünk van arra, hogy még elviselhető szinten tartsuk a globális felmelegedést – jelentette ki például az ENSZ erre a célra alakult bizottsága októberben –, különben katasztrófának nézünk elébe. Számos hír szól ezen kívül állatfajok tömeges kihalásáról, az esőerdők rohamos pusztulásáról, világszerte mindent felfaló erdőtüzekről. Nem egy tanulmány figyelmeztet arra, hogy a migrációs válság is részben a globális felmelegedés folyománya. És akkor még nem beszéltünk a tengereket ellepő műanyag hulladékról. Ez csak néhány aggasztó jelenség, amely már most is kihat a mindennapi életünkre, egy-két év múlva pedig még inkább érezni fogjuk a hatását.

Ha ilyen baljóslatú történésekről hall az ember, akkor kétségek támadnak benne, hogy érdemes-e egyáltalán tenni ellene valamit. Megéri-e szorgalmasan szelektálni a hulladékfajták között, illedelmesen elmosni a joghurtos poharat, mérlegelni, hogy vállaljuk-e a valamivel hosszabb vonatutat Krakkóba a repülő helyett, csak mert az „zöldebb megoldás”? Vagy most már úgyis minden mindegy? Nos, nekünk az Éva szerkesztőségében az a meggyőződésünk, hogy egyáltalán nem mindegy, sőt. Minden egyes joghurtos pohár számít (a legjobb persze, ha kimérve vesszük a joghurtot, így az újrahasznosítandó szeméttől is megkíméljük a környezetet). És ha nekünk nem hisztek, nézzétek meg a galériát, amiből kiderül, hogy környezet iránt elkötelezett politikusok, diplomaták, sztárok vagy egyszerű aktivisták mennyi mindent tettek már azért, hogy a világ egy kicsit fenntarthatóbb legyen, mint most. Kiderül a galériából, hogy a dolgok menete igenis visszafordítható, méghozzá számtalan területen, és a globális felmelegedés lelassítható, ha tényleg mindannyian, akik ezen a bolygón élünk, egyszerűen csak felmérjük, mi az igazság a címlapképen szereplő szöveg mögött. Lássuk, milyen területeken történtek öles lépések a fenntarthatóság felé:

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
8 nagyon jó hír, amitől fenntarthatóbb lett a világ 2018-ban
Tovább olvasok
Ezt teszi a gyerek érkezése a szexuális életeddel: 10 igaz történet

Van aki belefárad és feladja, van aki szívósan kísérletezik, de az biztos, hogy a gyerek érkezése után az ágyban már semmi sem lesz a régi.

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem