Te sem mondasz le róla? Akkor íme: fém szívószál és egyéb környezetbarát alternatívák

fém szívószál,szívószál,újrahasznos szívószál,környezetbarát,újrahasználható,moshat� Forrás: Getty Images
Környezettudatos vagyok, de igenis szeretek szívószállal inni és nem szégyellem! Szerencsére rábukkantam egy tartósabb, fém szívószálfajtára. Továbbá megosztom veletek a szívószálmosó kefe (komolyan!) beszerzési helyét is.

Tanult kollégáimmal ellentétben, akik en bloc lebeszélnek a szívószálról, én bevallom, szeretem ezt az alkalmatosságot. Ez van, mit csináljak – a jegeskávémat például imádom azzal kortyolgatni a kis fedeles bögrémből, amihez vastag, mosható fém szívószál jár.

Bár a mosogatógép pohártartójának rúdjára húzva, úgy láttam, rendesen elmossa a fém szívószálat is a gép, azért izgatott a kiváncsiság, hogy hogyan lehetne rendesen elmosni. És láss csodát, létezik szívószálmosó kefe:

szívószál mosó kefe
Forrás: aliexpress.com
Egyre több webáruházban találni fém szívószál tisztítására alkalmas kefét.

A "Straw cleaner brush" kifejezésre rákeresve a kínai oldalak a wishtől az aliexpressig fillérekért árulják az ilyen keféket, csomagban aztán tényleg szinte ingyen van, így érdemes kollégákkal, barátokkal közösen rendelni.

Legyen inkább papír szívószál?

Kétségkívül jobb, mint az eldobhatós műanyag, és ezzel is dugig vannak a fent említett áruházak, egy-egy bulira még dekorációnak is klassz, de azért mi már futottunk bele olyan minőségbe, ami hamarabb kezdett szétázni, mint ahogy elfogyott volna az üdítőnk, és a rajta lévő festékért sem mernénk tűzbe tennünk a kezünket.

papír szívószál,újrahasznos szívószál,szívószál,fenntarthatóság
Forrás: aliexpress.com
A papír szívószál is jobb, mint az eldobható műanyag, mert könnyebben lebomlik.
Eldobható műanyag szívószál: soha többet

...arany középút, a tartós műanyag

Jó megoldás, de mint minden műanyag terméknél amiben élelmiszert tartunk, figyeljünk rá, hogy BPA-mentes legyen, azaz káros anyagok ne tudjanak kioldódni belőle. Az amazon.com-on bátran rákereshetünk a "straw" azaz szívószál szóra, és hálistennek ma már többnyire mosható, tartós szívószálakat dob fel elsőként.

mosható műanyag szívószál szilikonból,mosható szívószál,szilikon szívószál,bpa mentes szívószál
Forrás: amazon.co.uk
Ez a műanyag szívószálkészlet em egy olcsó darab, 12 Font, viszont jár hozzá kefe és garantáltan BPA mentes.

MaradjuNk a fém szívószálnál!

Kétségkívül a legjobb, és szerencsére az (online)piac is követi az igényeket, így pl. az amazonon már színes, vagy jelölt, kis tartó dobozos verziókat is árulnak.

fém szívószál,újrahasználható szívószál,mosható szívószál
Forrás: amazon.co.uk
Ebből a fém szívószálkészletből mindenki kiválaszthatja a saját színét.

Nézd meg ezt a galériát is a környezettudatosabb életmód jegyében: