Lehet-e mindenmentesen étkezni? És egyáltalán, érdemes-e?

éva mentes konyhája,tomsits tímea

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Különszámunk, tele glutén-, laktóz-, cukormentes, vegetáriánus, illetve vegán receptekkel, március 29-től kapható! Olvassátok el főszerkesztőnk, Tomsits Tímea levelét arról, hogyan kattant rá a mindenmentes étkezésre.

Kezdő vegetáriánus vagyok – egészségügyi és lelkiismereti okokból. Eleinte csak egy spártaian megszorító listából főzhettem, még a répa és a cékla sem fért bele (mert cukrosak), le kellett mondanom továbbá a fokhagymáról és a hagymáról (mert erjednek). Három hónap sajt és tojás nélkül. A burgonyát is dobhattam. Annyira abszurdan hosszú volt a tiltások sora, hogy végül térdig jártam a cukkiniben...

nyersvegán,nyers vegán,vegán,cukkini
forrás: Éva mentes konyhája / Puzzle pix / Stockfood
Cukkinitészta zöld pesztóval – kiváló nyersvegán recept a 63. oldalon!

De jobban csak akkor kezdtem érezni magam, mikor meguntam azzal foglalkozni, mit nem ehetek, és fontosabbá vált, hogy mit igen. Újabb és újabb zöldségek, fűszerek kerültek a fókuszomba – volt egy kalapácsom, tehát mindent szögnek néztem. A szemléletváltás áttörést hozott, esküszöm, ma már akkora örömet okoz a serpenyőben sercegő színes zöldségkupacok látványa, mint korábban egy ropogós prosciuttós pizzáé.

karfiolpizza,karfiol pizza,vegetáriánus
forrás: Éva mentes konyhája / Bede Anna / vegasztromania.hu
Ínycsiklandó vegetáriánus karfiolpizza – recept a 99. oldalon

Az egészből azt tanultam meg, hogy a „mentes” életnek, jelentsen az bármilyen megvonást, úgy érdemes nekifutni, hogy rákészülök. Megkeresem az alapanyagokat, recepteket, amiket az első pillanattól élvezettel készítek el és falok fel. Nincs kompromisszum, szomorú villaböködés ebédidőben egy műanyag doboznyi „muszáj” ételbe. Nincsenek hiányok, csak új lehetőségek.

macska,répa,diéta,diétafajták
forrás: Éva mentes konyhája / Stocksy
Az evés egyfajta terápia – ismerkedj meg néhány kevésbé ismert diétafajtával a 20. oldalra lapozva.

Az Éva Mentes Konyhája tele van receptekkel, amiket ki fogok próbálni, mert már a képeket válogatni is élmény volt. Ha annyi ezresem lenne, ahányszor Móni, a művészeti vezetőnk azt mondta közben, hogy: „Hú, ezt de megenném!”… Szóval hagyjuk is, hogy neked, kedves Olvasó, akit megszólított a „mentes” cím, mit nem szabad enned. Nézzük onnan, mennyi mindent kóstolhatsz végig a következő hetekben, ha velünk tartasz. Szép ételeket, csábító illatú, finom ételeket.

Jó étvágyat kívánok hozzájuk!

éva mentes konyhája,red velvet piskóta
forrás: Éva mentes konyhája
Az Éva mentes konyhája különszám március 29-től az újságárusoknál! A címlapon szereplő glutén- és laktózmentes red velvet piskótatekercs receptjét pedig ide kattintva találjátok.
Tovább olvasok
A lenyűgöző Zselic - szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (1. rész)

Csillagfény, zöld dombok, szarvasok: kedvenc zselici képeslapjaim. Dudics Emese, szerkesztő írása

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem