Édesburgonya-pirítós: az egészséges, gluténmentes finomság

édesburgonya-pirítós,uzsonna,mutiazuzsit,van20percem Forrás: Nóri/Éva magazin
Szereted a percek alatt elkészíthető reggeliket, vacsorákat és uzsonnákat, az egészséges könnyű fogásokat? Szeretnéd, ha a gyerek minél több zöldséget enne? Esetleg van gluténérzékeny családtagod? Akkor ezt az édesburgonya-pirítóst neked és a családodnak találták ki!

Engedd meg, hogy bemutassam a legújabb kedvencedet, az édesburgonya-pirítóst, amit pontosan annyira egyszerű elkészíteni, mint kenyérből készült társát – na jó talán egy kicsivel több idődbe telik majd ,– ellenben ez az étel jóval egészségesebb, izgalmasabb, ráadásul glutént sem tartalmaz.

Természetesen az édesburgonya-pirítós nem ropogós, mint a valódi pirítós és senkivel sem fogod elhitetni, hogy valójában kenyeret eszik, de hidd el, az első kóstolás után nem is lesz szükséged magyarázkodásra, mert garantáltan megnyalja majd mind a tíz ujját az, aki kapja – legyen bár felnőtt vagy gyerek.

Elkészítésénél mindössze annyira kell figyelned, hogy megfelelő vastagságúra vágd a szeleteket, így lesz ideje megsülni a pirítósnak, de nem fog túlságosan megpuhulni, és ezáltal kenhető is marad.

Mivel (vastagságtól függően) kell a szeleteknek 10-20 perc a pirítóban, amibe gyakran csak két szelet fér, a gyorsaság és hatékonyság miatt érdemes lehet betenned az édesburgonya szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben a sütőbe, így jóval nagyobb adagot tudsz készíteni egyszerre. Ez a megoldás azért is praktikus, mert az előre lesütött szeleteket csak be kell tenned a hűtőszekrénybe és amikor szükséged van rájuk a következő napokban, már csak be kell dobnod ezeket a kenyérpirítóba és megmelegítened.

Készítsd így vagy úgy, mindkét megoldással tökéletes lesz a végeredmény, amit aztán olyan feltétekkel pakolhatsz meg, amivel csak szeretnél.

édesburgonya-pirítós,uzsonna,mutiazuzsit,van20percem
Forrás: Nóri/Éva magazin
Az édesburgonya-pirítós receptjét a galériára kattintva találod!

Számomra a két befutó ezek közül a banános-mogyoróvajas és az avokádós verzió, amelyek pontos elkészítési módját most be is mutatom neked.

Ha szívesen elsajátítanád az édesburgonya-pirítós elkészítésének folyamatát, kattints a galériára, ahol lépésről lépésre bemutatom!