Egészséges uzsonna: magos ropogós

Borítókép: Egészséges uzsonna: magos ropogós Forrás: éva magazin / john paul urizar / acpsyndication.com
Akár vendégváró finomságnak is kiváló.

Tízórainak, vendégségbe, kirándulásra is tökéletes ez az édeskés, ugyanakkor egészséges nasi. Nézzük a receptet:

Elkészítési idő: 35
4 személyre
Magos ropogós
Hozzávalók
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg olívaolajos margarin
  • 10 dkg gluténmentes liszt
  • 4 ek barna cukor
  • 4 ek felaprított földimogyoró
  • 4 ek napraforgómag
  • 3 ek méz
  • 2 ek víz
  • 2 kk szódabikarbóna

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy lapos tepsit bélelj ki sütőpapírral.

 

2. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a mogyorót és a napraforgómagot.

 

3. Egy kis lábosban olvaszd fel a margarint a mézzel és a vízzel: addig melegítsd folyamatosan kavargatva, amíg a méz teljesen feloldódik. Ekkor add hozzá a szódabikarbónát is, majd öntsd hozzá a száraz összetevőkhöz. Fakanállal alaposan keverd össze.

 

4. Formálj vizes kézzel kis golyókat a masszából (kábé 2-3 kávéskanálnyiból egyet), helyezd el őket a sütőlapon egymástól 5 centire. Finoman lapítsd le őket 4-5 centi átmérőjű korongformára.

 

5. 25 percig süsd, hogy aranyszínű és ropogós legyen. A tepsiben hagyd kihűlni.