Egészben sült pisztráng, bazsalikomos–narancsos majonézzel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos–narancsos majonézzel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egészséges halrecept pikáns salátakeverékkel.

Voltál már idén vízparton a családdal, barátokkal? Szereted a hekket, halféléket, esetleg te is szoktál halászlevet főzni vagy halat sütni? Akkor ez az ideális recept neked. Az egészben sült pisztráng mellett még a pikáns salátakeverék csalogatja az ízlelőbimbókat. A salátakeverék teli van finomabbnál finomabb zöldsalátákkal, ilyen a batávia, red chard, ruccola, bébi spenót és a tatsoi. Ha szeretnéd lenyűgözni a nagyközönséget, akkor itt a tuti recept!

(És ha még erre sincs időd, akkor csak bonts fel egy zacskó FrissNass salátát, hogy a gyerek friss zöldséget ehessen! Mosni és szeletelni sem kell!)

Recept
Elkészítési idő: 35 perc
4 személyre
Egészben sült pisztráng bazsalikomos–narancsos majonézzel
Hozzávalók
  • 1 csomag eisberg Verona mix
  • 4 pisztráng (vagy 60 dkg fogasfilé)
  • 10 dkg kukoricadara
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1 tk mustár
  • 1 ek vágott bazsalikom
  • 1 narancs
  • 1 zöldcitrom
  • 0,5 dl tejszín
  • csipet porcukor
  • őrölt bors

1 db tojás sárgáját keverjük el a mustárral és egy habverővel intenzíven keverve csurgassunk hozzá 1,5 dl olívaolajat. Majonézalapunkat ízesítsük friss bazsalikommal, a narancs levével, sóval, borssal.
Adjunk hozzá csipet porcukrot és lágyítsuk tejszínnel.
A pisztrángokat/szeletelt fogasfilét kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd kukoricadarában megforgatva, kevés forró olajban süssük őket aranybarnára. A salátára csurgassuk rá a bazsalikomos mártást és a hal mellé helyezve lime-szelettel tálaljuk.

Tovább olvasok
Napi horoszkóp december 12.: a Rákoknak fontos mások elégedettsége, a Szüzek büszkék lehetnek magukra

A csillagok mára is nagyon izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a napi horoszkópodat!

Pásztory Dóri: Na és te hogy szoktatsz rá egy ötévest (egy ötéves fiút!) a házimunkára?

A házimunkával kapcsolatos legelső emlékem a teregetés. Anyukámék hálószobájában rakom a ruhákat nagy gonddal a fregoli szárítókötelére, és végtelenül büszke vagyok magamra, amiért ekkora felelősséget ruháztak rám. Ez olyan igazi nagylányos dolog már.

Kövess minket

ÉVA MAGAZIN 10 LAPSZÁM

Csak 3475 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem