Gluténmentes desszert 15 perc alatt: zabos palacsinta

Gluténmentes desszert 15 perc alatt: zabos palacsinta
Forrás: studer-tüske veronika / éva magazin

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A zabpelyhet és a zablisztet ugyanolyan sokoldalúan használhatod, mint a búzalisztet!

(A zab csak akkor számít gluténmentesnek, ha kifejezetten gluténmentes zablisztet és más ellenőrzött termékeket használsz.)

Recept
Elkészítési idő: 10 perc + 5 perc sütés
4 személyre
Zabos palacsinta
Hozzávalók
  • 6 dkg zabliszt
  • 2,5 dkg zabpehely
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg vaj (a sütéshez)

1. Egy tálban elegyítsd a száraz hozzávalókat.


2. Keverd össze az olajat, a joghurtot és a tojást, majd dolgozd össze a lisztes keverékkel.

 

3. Olvaszd fel a vajat egy palacsintasütőben.

 

4. Ha eléggé felmelegedett, egy kicsi merőkanállal merj ki a tésztából és süsd minden oldalát barnára.

 

5. A kész palacsintákat rétegezd csokiszósszal és gyümölccsel.

Tovább olvasok
Videó: Kovács Ági válaszol az Instagramon feltett kérdéseitekre

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó már tíz éve abbahagyta az élsportot, de a mai napig gyerekek úszásoktatásával foglalkozik. Ha valaki tudja, mitől lehet felismerni a tehetséget, akkor ő az, de ettől még óvatosan fogalmaz. Azért azt is elárulja, hogy fel szokták-e ismerni az utcán.

A királyi család szembeszáll a Meghant érő rasszista támadásokkal

A brit royal familynek elege lett a Meghant érő támadásokból, és meghúzták a határvonalakat.

Kövess minket

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem