Héjában sült krumpli túlspilázva

Borítókép: Héjában sült krumpli túlspilázva
Ha felturbózod a krumplit, mielőtt betennéd a sütőbe, attól nem tart sokkal tovább, sőt!

Hozzávalók (2 személyre):
•3 közepes nagyságú krumpli
•sok vaj vagy margarin
•só
•zöldfűszerek ízlés szerint
•reszelt sajt
•2 paradicsom
•1 lila hagyma
•2 sárgarépa
• friss bazsalikom

1. Durrantsd be a sütőt. A krumplikat mosd meg, vágd félbe. Egy tepsit bélelj ki vajjal, pakold tele a krumplival, amit félig süss meg.

2.Ezután vedd ki a tepsit a sütőből, tedd a krumplira a feldarabolt répát, paradicsomot és lila hagymát – vagy bármi mást, amire gusztusod támad, például sonkát, főtt spenótot, sült pulykamellcsíkokat.

3. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és még pár percig süsd.

4. Tálalhatod friss, szeletelt, bazsalikomos paradicsommal.

Recept: olvasónk, Baráth Csilla, fotó: Batár Zsolt