Vajas-krémes keksz

Borítókép: Vajas-krémes keksz
Kicsit a makaronhoz hasonlít, de nem egészen az... Próbáld ki!

Hozzávalók:
A kekszhez:

•35 deka liszt
• fél csomag sütőpor
• 4-5 deka kristálycukor
• 12 deka vaj
• 1 tojás
• 1-2 kanál tej

A krémhez:
•10 deka vaj
• 10 deka kristálycukor
• 3 evőkanál narancs-, illetve eperlekvár

1. A sütőporral elkevert liszthez add hozzá a cukrot.

2. Keverd össze a vajat és a tojást a tejjel, ezt add hozzá a lisztes keverékhez. (Ha a tészta túl száraz volna, adhatsz hozzá még tejet.)

3. Jól dolgozd össze, majd frissen tartó fóliába csomagolva pihentesd fél órát ahűtőben.

4. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki és szaggass belőle korongokat.

5. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 fokon 15 percet.

6. Amíg hűl, keverd össze kézi mixerrel a puha vajat a cukorral és alekvárral. Ha nem akarod túl édesre, használj kevesebb cukrot!

7. A kihűlt korongok felének alját kend meg a vajas krémmel, majd illessz össze egy krémeset egy száraz keksszel. Hideg helyen tárold.

Még több mennyei süti – katt!

Szöveg: Vargha Zsuzsa, fotó: Europress/Stockfood