Könnyű cézársaláta házilag

Borítókép: Könnyű cézársaláta házilag
Csirkemellel vagy anélkül – az utóbbi verzió még gyorsabb!

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
•2 csirkemell
•1 fej jégsaláta
•1 gerezd fokhagyma
•3 deka parmezán
•olívaolaj
•só •bors •pirospaprika

Az öntethez:
•2 tojássárgája
•1-2 gerezd fokhagyma
•2 evőkanál fehérborecet
•2 teáskanál dijoni mustár
•4 szardella
•3 teáskanál Worchester-szósz
•2,5 deci olívaolaj
•bors

1. A csirkemellet vágd kockákra és sózd, borsozd, paprikázd ízlés szerint. Forrósíts fel néhány evőkanál olívaolajat egy serpenyőben és süsd a csirkemellkockákat aranybarnára.

2. A kenyeret vágd apró kockákra, locsold meg fokhagymás olívaolajjal és süsd aranybarnára.

3. Az öntethez az olívaolaj kivételével turmixgépben keverd krémesre a hozzávalókat. A végén kanalanként adagold hozzá az olívaolajat és dolgozd egyenletesen krémesre. Sózd, borsozd ízlés szerint.

4. A salátát vágd fel, locsold meg az öntettel, szórd meg húskockákkal, pirított zsemlekockákkal és parmezánforgáccsal.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika