Fahéjas-almás palacsinta

Borítókép: Fahéjas-almás palacsinta
A legfinomabb palacsintareceptek egyike, amit valaha próbáltunk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók (6 személyre):
• 15 deka túró
• 3 tojás
•másfél-két deci tej
• 15 deka liszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• 3 evőkanál porcukor
• 2 kávéskanál őrölt fahéj
• 5-6 deka vaj
• 3 szem sárga héjú (golden) alma
• 7 deka durva szemű kristálycukor
• tejszín vagy tejföl (vagy a kettő keveréke)
•cukorszirup vagy méz a tálaláshoz

1. Egy nagy tálban keverd össze a szétnyomkodott túrót, a tojások sárgáját, a tejet, a lisztet, a porcukrot és a fahéjat. A tojások fehérjét verd fel jó keményre és adagonként forgasd össze a keverékkel.

2. Melegítsd elő a grillsütőt. Egy teflonbevonatú serpenyőt kenj ki olvasztott vajjal, forrósítsd fel, egy merőkanálnyi tésztát önts bele, és süsd addig, amíg hólyagos lesz a teteje. A kimagozott és vékony szeletekre vágott almát rendezd el a palacsinta tetején, szórd meg kristálycukorral, és süsd tovább addig, amíg a keverék összeáll.

TIPP: Az almás palacsintát úgy is elkészítheted, hogy a sima palacsintatésztába belekevered az előre felszeletelt, megcukrozott, fahéjjal meghintett almaszeleteket, és így sütöd meg a palacsintákat.

3. Tedd sütőlemezre vagy hőálló tányérra, dugd a grillsütőbe 2-3percre, vagy addig, amíg az almaszeletek megpuhulnak és a cukor elolvad.

4. Ismételd meg a műveleteket a maradék tésztával, hogy hat palacsintád legyen. Tálald tejszínnel vagy tejföllel, cukorsziruppal.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Cath Muscat / Acpsyndication.com