Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: pestós tészta

Borítókép: Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: pestós tészta
Két kis mesterszakácsunk már az iskolakezdésre készül!

Sorozatunkban Vigh Alexandra, az Axi's Kitchen bloggere, két segítőtársával, Miával és Miss Pyvel készít nekünk finomabbnál finomabb ínyencségeket, amelyeket szó szerint gyerekjáték elkészíteni. Most olyan étellel készültek, ami az iskolai uzsonnásdobozban is megállja a helyét!

Paradicsomos, pestós tészta
A pestóban nem a hagyományos recept szerinti fenyőmagot használjuk, hanem pirított napraforgómagot, amiből a tésztára is szórunk majd - a maradékot ropogtatni is nagyon jó. Egészséges és jóval költségkímélőbb a többi olajos magnál.

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg spagetti
2 gerezd fokhagyma
1/2 csésze pirított napraforgómag
2 csokor bazsalikom
1/2 csésze extraszűz olivaolaj
1/2 csésze reszelt parmezán sajt + egy kevés a tálaláshoz
fél tk. só
10-12 szem koktélparadicsom

Elkészítés:
1. A spagettit főzzük ki, szűrjük le, tegyünk félre egy keveset a főzővízből.
2. Közben a fokhagymát és a napraforgómagot tegyük turmixgépbe vagy késes robotgépbe és aprítsuk durvára.
3. Adjuk hozzá az olivaolajat, bazsalikomot, a sajtot és a sót és mixeljük simára.
4. Egy nagyobb tálban keverjük össze a pestót a tésztával, ha száraz, öntsünk hozzá a tészta főzőlevéből.
5. Tálaláskor adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat, hintsük meg parmezánnal, friss bazsalikomlevelekkel és napraforgómaggal.
Melegen és hidegen is fogyasztható, szuper iskolai vagy munkahelyi ebéd lehet másnapra.


További remek recepteket találhattok még Alexandra blogján: axiskitchen.hu!