Spanyol omlett

Spanyol omlett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

T

Tápláló fehérjebomba nem csak reggelire.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (4 személyre):
• 2 szép nagy lucullus paradicsom
• 1 közepes szem krumpli
• 1 fej lila hagyma
• pár evőkanál olívaolaj
• 20 deka füstölt kolbász
• 6 tojás
• néhány levél zsenge spenót
• pirítós

1. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, és olajozz ki egy kisebb tepsit.

2. A félbevágott paradicsomokat fektesd a tepsibe, sózd meg és még egy kis olajjal locsold meg. Süsd 20–25percig, hogy egészen összeaszalódjon. Amikor kihűlt, aprítsd fel.

3. Közben ameghámozott, vékony szeletekre vágott krumplit is puhítsd meg egy kis olajon fedő alatt egy teflonserpenyőben. Ne barnuljon meg.

4. Add a krumplihoz a vékony szeletekre vágott hagymát és kolbászt. 4-5 perc alatt a hagyma is megpárolódik a fedő alatt. Öntsd le róluk afölösleges zsiradékot: épp elég, ha csak egy evőkanálnyi marad.

5. A felvert tojásokat, a sült paradicsomot és az apróra vágott spenót nagyobbik részét keverd a krumpli közé, és sózd meg, ha kell.

6.Forrósítsd fel a grillsütőt. A krumplis-tojásos keveréket süsd a serpenyőben 5-6 percig, hogy majdnem összeálljon. Aztán tedd a grillbe, hogy a teteje is szépen megpiruljon. Szórd meg amaradék spenóttal, kínálj mellé pirítóst.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Andre Martin/Acpsyndication.com

Tovább olvasok
Napi horoszkóp december 14.: a Vízöntők ügyei pozitív irányba haladnak, a Halakra ráférne egy kis lazítás

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Itt a január–februári Éva magazin!

Nézd meg, mit ajánl téli lapszámunkból a főszerkesztő, Pócsik Anita.

Kövess minket

ÉVA MAGAZIN 10 LAPSZÁM

Csak 3475 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem